Päevatoimetaja:
Richard Särk

Ideid, kuidas veeta jõulupühasid koos perega

Copy
Foto: Shutterstock

Tähista jõule koos oma kõige kallimate inimestega ja veeda toredat aega! Jagame sinuga ideid, mida jõulupühade ajal ette võtta ja kuidas saaksid jagada jõulurõõmu kõige olulisemate inimestega enda elus.

Õdus õhtu koos kokkamisega

Jõulude lahutamatuks osaks on toidu valmistamine ja nautimine. Võta sel aastal kokkamine ette koos kogu perega nii, et igaüks saab käe külge panna. Üheks võimaluseks on jagada omavahel ära kogu menüü nii, et igaüks saab midagi valmistada, olgu selleks siis mõni kergem snäkk, pearoog või magustoit. Ka kõige pisemad pereliikmed saab appi paluda – jaga neile eakohaseid ülesandeid, näiteks kuivainete kokku segamine või piparkookide kaunistamine.

Pärast kokkamist on aeg üheskoos valmistatud toitu nautida. Hubase jõulumeeleolu loomiseks tõmba selga vahva jõulukampsun või pidulikud riided, kata laud, pane mängima mõnus jõulumuusika ja istu koos kogu perega lauda. Nautige üksteise seltskonda ja häid maitseid!

Fotosessioon kodus või stuudios

Kui kogu pere ja head sõbrad on koos, siis see hetk väärib pildistamist. Kuigi igaühel on taskus nutitelefon, mille abiga saab häid fotosid teha, siis jõulupühade puhul korralda professionaalne fotosessioon. Loo õdus keskkond kas enda koju, aeda või leia pildistamiseks sobiv stuudio. Vahvaks fotosessiooniks sobib selga jõulude teemaline sviiter ja pühade hõngu aitavad lisaks teemakohasele riietusele luua ka kaunid jõulutuled ja aksessuaarid. Kusjuures nii jõulukampsun kui ka fotosessioon ise on hea kingiidee, millega enda lähedasi saabuvate jõulude puhul üllatada.

Õhtu parimate filmielamuste ja mängudega

Kas pole mitte idüll, kui istuda soojas toas, ehk isegi kamina ääres, nautida hõrku teed ning vaadata muinasjutulisi jõulufilme. Jõulufilmide vaatamine koos kogu perega on nii heaks tegevuseks jõululaupäeva eel kui ka järgmisel päeval. See on eriti hea tegevus siis, kui enne olete käinud õues suusatamas, kelgutamas või jalutamas ja pärast seda on soov natukene puhata.

Lisaks jõulufilmide vaatamisele võib võtta ette ka mõne lauamängu, selleks sobib midagi, mis on eakohane kogu perele ja pakub piisavalt mängurõõmu. Sobilikeks mängudeks on nii klassikalised täringumängud kui ka mitmesugused kaardi- ja seiklusmängud. Põnevaid leide kui ka kõiki teisi vajalikke jõulukaupasid saad endale tellida Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest. Avasta kogu tootevalik alates jõulunõudest kuni riiete ja sisustuseni välja.

Kuuse kaunistamine

Üks vahva viis, kuidas jõulupühi alustada, on hankida endale jõulukuusk ja see koos perega ära kaunistada. Selleks, et see oleks veelgi põnevam ja erilisem, siis minge tooge metsast kuusk ise. Selleks on RMK kaudu võimalik soetada kuuse mahavõtmise luba selleks mõeldud paikadest. Minge tooge kuusk metsast koju ning meisterdage ise erinevad kuuseehted, millega seda kaunistada. Kuusele sobivad nii paberist välja lõigatud kaunistused kui ka näiteks ise valmistatud piparkoogid. Kombineeri enda tehtud kaunistusi poest ostetud ehetega ning sea üles särav jõulukuusk.

Copy
Tagasi üles