Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Kurioosum Berliini maratoni asenduseks Balkanile läinud tartlastel tuli finišisse ekselda, sest kindlat rada justkui polnudki

Copy
Tartlased Björn Puna (vasakul) ja Kristjan Sahtel osalesid Bosnia ja Hertsegoviinas jooksumaratonil. Nad ka lõpetasid selle, kuid pikema distantsi järel, sest eksisid vahepeal ära.
Tartlased Björn Puna (vasakul) ja Kristjan Sahtel osalesid Bosnia ja Hertsegoviinas jooksumaratonil. Nad ka lõpetasid selle, kuid pikema distantsi järel, sest eksisid vahepeal ära. Foto: Erakogu

Kaks tartlast lootsid nädalavahetusel joosta Berliini maratonil, ent ei pääsenud seal löögile ning valisid siis sellega samal ajal toimunud maratoni Bosnias ja Hertsegoviinas. Sellist valikut tehes ei teadnud nad, et finišisse jõudmiseks tuleb neil karjudes politseinikelt teed küsida ning siiski ära eksida, neist ühel koguni kuue kilomeetri jagu.

Põnev, aga närviajav – nii võtsid pühapäeval toimunud ja protokolli järgi 42 kilomeetri pikkuse Banja Luka maratoni kokku tartlased Björn Puna ja Kristjan Sahtel. Seda pole varem juhtunud, et rajal tuleb hakkama saada ilma suunaviitadeta, põhjendasid nad.

Nii jooksidki nad paaris kohas vales suunas. Punal läks paremini, tema teekond kujunes maratonist ligi kilomeeter pikemaks, Sahtel jooksis maha aga oma 48 kilomeetrit.

Tagasi üles