Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Ismail Mirzojev: Sõpruse silla asjus ei või langeda ajutiste lahenduste lõksu

Ismail Mirzojev.
Ismail Mirzojev. Foto: Erakogu

Tartul seisab ees kriitiline valik, mille mõju ulatub kaugemale kui vaid praegune eelarve. Sõpruse silla remont ei ole lihtsalt tehniline projekt, vaid strateegiline otsus, mille mõju puudutab linna arengut, elukvaliteeti ning liikluskorraldust. See on otsustav hetk, mil tuleb valida linna pikaajaline kasu ja jätkusuutlik areng, mitte langeda lühiajaliste ja ajutiste lahenduste lõksu.

Sõpruse sild on Tartu üks peamisi transpordisõlmi, mis ühendab kaks olulist linnaosa. Oleme olukorras, kus silla remondi edasilükkamine tähendaks linnaelanikele kasvavaid probleeme ja üha ohtlikumat liikluskeskkonda. Praegu on sillal mugavad tingimused vaid mootorsõidukitele, kuid kergliiklejate ja jalakäijate olukord on kehv, kui mitte ohtlik. Üha enam jalgrattureid ja jalakäijaid on selle olukorra üle väljendanud rahulolematust ning nende mure tuleb kuulda võtta.

Sõpruse silla remont on oluline samm linna pikaajaliste probleemide lahendamisel. Lühinägelik oleks see projekt edasi lükata või otsida odavamaid lahendusi, mis lõpuks ei taga linna liikluse ja elukeskkonna arengut, mida Tartule on vaja. Valik minna edasi remondiga, mis tagab ohutuse ja paremad tingimused kõigile liiklejatele – autodele, jalgratturitele ja jalakäijatele –, on vajalik Tartu jätkusuutlikuks arenguks.

Tagasi üles