Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Indrek Katušin: Sõpruse sillal teadlikult ummikute tekitamine ei ole õige (3)

Copy
Indrek Katušin.
Indrek Katušin. Foto: Signe Oidekivi/Tartu Postimees

Senini on leheveergudel Sõpruse silla ja selle lähiümbruse renoveerimise küsimuses kõlama jäänud seisukohad, mis on kaldu ratturite või siis arutu kulutamise poole.

Tartu on väga keerulise valiku ees. Sõpruse sild on Tartu üks olulisemaid objekte, ühendab linna üle Emajõe. Seda silda kasutavad väga paljud. Sild vajab remonti. Peetud on tõsiseid arutelusid, milline see sild koos ümbritsevate tänavatega peaks tulevikus välja nägema. Minu arvates on jõutud väga heale kompromissile. Peame kohtlema kõiki liiklejaid võrdselt, kaasa arvatud autoga liiklejaid. Teadlikult ummikute tekitamine ei ole õige.

Paraku osutus silla ehitamiseks korraldatud riigihanke tulemus märksa kallimaks, kui oli eeldatud. Peame volikogus otsustama, kuidas edasi. Iga kulutust tuleb väga põhjalikult kaaluda. Ja me ei saa niisama aktsepteerida meeletult kasvanud kulutusi. Tartu linna eelarve on äärmiselt pingeline. Väga kiiresti on kasvanud põhitegevuse kulud, investeeringuteks on raha järjest vähem. Investeeringud tulevad kõik eelarvest ja me ei tohi niisama lihtsalt leppida rohkem kui kuue miljoni euro suuruse ülekuluga.

Tagasi üles