Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Priit Lomp: raskete olude kiuste asub riik majandust ja regionaalarengut turgutama (4)

Copy
Priit Lomp
Priit Lomp Foto: Tairo Lutter

Pealinna autostumisele aitavad kaasa pered, keda ajendas väikelinnadest või maalt ära kolima ka see, et kohalik põhikool tehti kuueklassiliseks, piirati kohaliku poe lahtiolekuaegu ning omavalitsus kustutas valgustuse piirkonna ainsal kergliiklusteel. Seekordse eelarvediskussiooni lahutamatu osa on olnud kärped ja maksutõusud, mis ei tee rõõmu kellelegi. Samas annavad sotsiaaldemokraadid endale selgelt aru, et maksudega tegelemine on möödapääsmatu.

Lähiaastatel panustavad riigieelarved 160 miljonit eurot sellesse, et regioonidesse tekiksid uued töökohad ja et inimeste sundvalik ei oleks tasuva töö otsingul jätta oma kodukoht ja kolida perega Tallinna või pealinna lähistele.

Valitsus sai 2025. aasta riigieelarve kaante vahele. Nüüd algavad eelarvedebatid riigikogus. Opositsioonipoliitikud on juba pikka aega nii eelarve kui valitsuse suunas tuld ja tõrva sülitanud. Kui neid uskuda, siis tabab Eestit peagi häving. Õnneks on kahanemiskõverad pöördunud tõusule ja koos vajalike sammude rakendamisega paraneb olukord nii majanduses kui julgeolekus.

Tagasi üles