Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

GALERII Kokandusvõistlusel osalenud tudengid jätavad kiirnuudlid poeletile ning ostavad muna ja kartulit

Võistkonna «Peeter» liikmed Sander-Karl Kivivare ja Karen Saksakulm valmistasid esimeses võistlusvoorus munaputru, mida nad serveerisid avokaado sees koos värske salatiga.
Võistkonna «Peeter» liikmed Sander-Karl Kivivare ja Karen Saksakulm valmistasid esimeses võistlusvoorus munaputru, mida nad serveerisid avokaado sees koos värske salatiga. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Küüni tänaval toimus tudengipäevade ühe osana Tudengikoka võistlus, kus tudengid said proovile panna enda kulinaarsed oskused ja pakkusid kohtunikele põnevaid maitseelamusi.

Kaubamaja vastas asuvatest Küüni tänava lillemüügipaviljonidest täna lilli osta ei saa, vaid seal võtsid pärastlõunal kohad sisse need üliõpilased, kes ei toitu ainult kiirnuudlitest, vaid vaaritavad taskukohasest söögikraamist kokku maitsvaid roogi.

Noored võtavad kella kuueni õhtul mõõtu kõige kõrgemates kulinaarsetes kategooriates – tegemist pole lihtsalt kokandusvõistluse, vaid tõelise maitseelamuste seiklusega. Lisaks rõhutasid korraldajad mitmel korral, et üks oluline detail kokkamisvõistluse juures, mida hindab ka žürii, on toiduainete säästlik kasutamine, mistap jälgitakse hoolikalt sedagi, kas kõiki võistlemiseks kokku krahmatud tooraineid on toitudes ka päriselt kasutatud.

Esimene voor algas võidujooksuga telki, kust võis valida toorained, millest maitsev roog meisterdada.

Võistkond nimega Peeter sai esimesena koostisosad valitud ja laua taga vaaritama hakata. Kaheliikmeline tiim otsustas esimeses võistlusvoorus pakkuda munaputru, mida nad serveerisid avokaado sees koos värske salatiga.

«See on hästi lihtne, aga samas tervislik hommikusöök. Mulle meeldib koduski aeg-ajalt munaputru teha, mistõttu tundus see turvaline valik olevat, sest kui aega väga palju pole, ei maksa üle ka pingutada,» kommenteeris Tartu ülikoolis infotehnoloogiat õppiv Karen Saksakulm. «Kiirnuudleid ma enam ei söö, ikka üritan paremat toitu valmistada. Mulle meeldivad kõik road, mis on tehtud kartulist. Kartul on ka tudengile igati taskukohane.»

Võistkond nimega TJB pakkus žüriile omletti, millesse oli lisatud paprikat ja punast sibulat, et omlett oleks hamba all krõmpsuv.

«See on selline klassikaline tudengite hommikusöök. Muna on tudengile igati tänuväärne toiduaine, sest sellest saab kõiksugu põnevaid ja maitsvaid roogi teha,» ütles arstitudeng Marette Möldre.

«Maitse on kindlasti hea, aga kahjuks tuli toit valmistada võõral pliidil ja muna hakkas seetõttu natuke pliidi külge kinni,» lisas teinegi TJB liige, samuti arstiks õppiv Hugo Pohlak.

Mõlemad tudengid teevad oma toidu ise, sarnaselt Peetri liikmetega ei leia ka nende kodusest köögist kiirnuudleid.

Pärast esimest 20-minutilist vooru, kus põhitooraine pidi olema muna, langesid võistlusest välja võistkonnad Triip ning Erkki Hüva Õllebaar. Teises voorus jätkasid ülejäänud kaheksa tiimi toitude valmistamist, mille peamine tooraine pidi olema tomat ehk toidus pidi selgelt olema tunda tomati maitset.

Õhtuni kestev võistlus pakub noortele põnevaid kokandusväljakutseid. Võistlejatel tuleb silmitsi seista erinevate ülesannetega, mis panevad proovile nende loovuse ja pingetaluvuse. Vaja läheb nii koostöövõimet kui ka võistlusvaimu, sest tegemist pole ainult individuaalse võistlusega, vaid annab osalejatele võimaluse püüelda parima tulemuse poole ka meeskonnas.

Vaata Tartu Postimehest võistluse otsepilti!

Tagasi üles