Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Nõo ja Kambja vahel jäid majapidamised elektrita

Copy
Laupäeva hommikul oli üle Eesti sadu vooluta majapidamisi, kuid brigaadid tegutsevad, et elektriühendused taastada. Foto on illustratiivne.
Laupäeva hommikul oli üle Eesti sadu vooluta majapidamisi, kuid brigaadid tegutsevad, et elektriühendused taastada. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Tartumaal jäid laupäeva hommikul paljud majapidamised vooluta. Kokku on Nõo ja Kambja vahel kümne kilomeetri ulatuses elektrita 143 Elektrilevi klienti.

Elektrilevi juhtimiskeskuse teatel oli Tartumaal veel kell 11 täpne rikkekoht teadmata. Esmane prognoos elektri taastamiseks on 13.45, kuid täpsem aeg selgub jooksvalt. Elektrilevi brigaad on sündmuskohale teel ja osa kliente peaks ümberlülitamistega lähiajal elektri tagasi saama, lubati kella 11 ajal.

Elektrilevi andmetel oli täna hommikul kell 8.30 üle Eesti 12 katkestusega keskpinge riket, vooluta 613 klienti. Õhtul ja öösel tekkinud rikkekohad on lokaliseeritud, kinnitas Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist, ent mõnel juhul on rikkekohad tuvastatud, mõnel veel otsitakse täpseid rikkekohti.

Eestis on enim rikkeid Pärnu maakonnas, kus oli laupäeva hommikuks kokku kuus keskpinge riket, vooluta on 533 klienti.

Keskpinge rikked maakonniti:

  • Pärnu – 6 riket (533 klienti)
  • Rapla – 1 riket (110 klienti)
  • Järva – 2 riket (98 klienti)
  • Ida-Viru – 1 rike (7 klienti)
  • Saare – 2 riket (31 klienti)

Allikas: Elektrilevi

Eeldatav keskpinge rikete taastamisaeg on täna kell 15.

Kõiki katkestusi näeb Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Ühtlasi soovitatakse elektrikatkestusest teada anda MARU rakenduses või helistada numbril 1343.

Keskkonnaameti ilmateenistus on laupäevaks andnud hoiatuse, et Jõgevamaal võib päeval tulla äikest ja intensiivseid sajuhooge, Tartumaale veel hommikuse seisuga hoiatusi antud pole, aga vihmasadu jätkub veel vähemalt pühapäevani.

Tagasi üles