Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Galerii Rebasteerimisel julguse proovile pannud tudeng: tundsin end seal tornis nagu hüppejumal!

Värsked tudengid pandi proovile Pirogovi platsi takistusrajal, kus lõbu oli rohkem kui katsumusi.
Värsked tudengid pandi proovile Pirogovi platsi takistusrajal, kus lõbu oli rohkem kui katsumusi. Foto: Kristjan Teedema

Esmakursuslased tegid reede õhtul Tartus Pirogovi platsil läbi ristimise ehk rebasteerimise, et tunda end täieõigusliku tudengina. Kui enamik katsumusrajast oli lõbus, siis viimane samm, hüpe kõrgetelt tellingutelt õhkmatile, võttis nii mõnelgi tudengihakatisel jala värisema.

«See oli ikka hirmus, aga alla tulles tundsin end nagu hüppejumal, see oli võimas tunne,» sõnas rebasteerimisel takistusraja läbinud Jana Davitkina pärast kahe korruse kõrguselt tellingutelt hiiglasuurele õhkmatile hüppamist. 

Et ilm oli tudengite vastu armutu, lahkus nii mõnigi matilt maha tulles märgade pükstega. «Ääh, pole hullu,» sõnas üks noormees käega püksitagumikult vihmavett maha rehmates ning ütles semudele: «Jõuame veel enne peole minekut käia riideid vahetamas.»

Rebasteerimisel sai lisaks tornist alla hüppamisele seebitatud kaldteel õhkmadratsiga liugu lasta, koksida jääkuuli seest välja Jägermeistri naps ja see ära juua, ületada miniatuurne puidust Kaarsild, panna padjale püür ümber ja näidata ette Kamasuutra-teadmised.

Rebasteerimine tõi kaasa ka uusi tutvusi. Loodus- ja reaalainete õpetaja ametit õppiv Elis Reimann läks rebasteerimise rajale võhivõõraga, arstiteadust õppiva Getrud Kõiveeriga. 

«Mul polnud kaaslast, kellega rada läbida, võtsin suvalise inimese, kes oli ka üksi tulnud ja nüüd tegime koos selle läbi, isegi need huvitavad poosid seal, seega oleme sõpradeks saanud,» rääkis Reimann viidates «raamatukogu» punktile, kus tudengitele näidati ette erinevaid sekspoose, mis tuli kontrollpunktis ette näidata. Riideid selleks puhuks polnud siiski tarvis ära võtta.

Pärast seiklusrohke rebasteerimisraja läbimist siirdus suur osa pidulistest Tartu turuhoonesse «Värske liha» peole. 

Tudengipäevad jätkuvad laupäeval ja pühapäeval, mil kesklinnas näeb tudengikokkade võistlust ning legendaarset isetehtud masinate rallit Bambus.

Tagasi üles