Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Viies tulekahju nelja kuu jooksul. Ropka tööstusrajoonis põles jälle garaaž

Copy
Neljapäeval keset päeva põles Ropka tööstusrajoonis taas vana risu täis garaaž.
Neljapäeval keset päeva põles Ropka tööstusrajoonis taas vana risu täis garaaž. Foto: Vilja Kohler

Tartus Ropka tööstusrajoonis Jalaka ja Sepikoja tänava nurgal linna maal on risu täis vanad garaažid, mis on nelja kuu jooksul põlenud juba viis korda. Suure tõenäosusega käib keegi seal pidevalt lobudikke süütamas.

Neljapäeval kell 13.16 teavitati häirekeskust tulekahjust Tartus Jalaka tänaval, prügi täis plekkgaraaž põles lahtise leegiga, teatas Lõuna päästekeskus.

Päästjad likvideerisid põlengu kella 13.40ks. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul puhkes tulekahju tõenäoliselt inimkäe läbi, kuid täpset põhjust päästjatel teada ei ole.

Viimati oli selles garaažikompleksis tulekahju läinud reede, 20. septembri õhtul kella kaheksa paiku. Siis läks tuleroaks kolm prügi täis garaaži. Garaažid leegitsesid ka mai lõpus kaks korda, tulekahjudel oli vahet paar ööd. Juuni lõpus ühel ööl põles seal aga autoromu.

Pärast suviseid põlenguid andis Tartu linnavalitsus garaažide omanikele lobudike likvideerimiseks aega 1. septembrini, aga tähtaja saabudes pikendas linnavalitsus seda 1. novembrini.

Et linna maale paigaldatud plekist garaažid on ebaseaduslikud ning nende omanikud enamasti teadmata, peab linnavalitsus ohtlikuks muutunud lobudikud likvideerima omal kulul.

Tagasi üles