Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

VAATA PILTE Endistele vangidele Tartusse ehitatud majal hoiavad silma peal hispaanlased

Copy
Oktoobris kolivad Annemõisa 12 majja rehabilitatsiooniteenusel olevad eksvangid, praegu on võtmed veel Tartu linnavalitsuse eluruumide teenistuse juhataja Mait Raigi käes.
Oktoobris kolivad Annemõisa 12 majja rehabilitatsiooniteenusel olevad eksvangid, praegu on võtmed veel Tartu linnavalitsuse eluruumide teenistuse juhataja Mait Raigi käes. Foto: Sille Annuk

Tartus Annemõisa 12 majas elanud endised vangid kolisid eelmise aasta kevadel Ilmatsallu ajutisse sotsiaalmajja, et Annelinnas asuvas majas saaks alata remont. Nüüd on kõigi mugavustega ja ise energiat tootev maja valmis, kuid remondi asemel tuli sisuliselt uus maja ehitada, sest selle seinad seisid veel vaevu püsti. See tõi ehitusfirmale paraku suure rahalise miinuse.

Kui enne võis seda Annemõisa 12 maja nimetada lobudikuks, siis suure remondiga sai hoone kahele küljele päikesepaneelid, mis toodavad nii elektrit kui ka sooja vett. See on hispaanlastelt saadud 200 000-eurose projektirahaga rajatud süsteem, mis on alles katsetamisel ning lõunamaalased pidasid sobivaks seda just Tartus proovida.

Kaugjuhitav maja

Tagasi üles