Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Tartu linnamaraton purustab rekordeid: pääsmed hakkavad otsa lõppema

Copy
Tartu linnamaraton tõi mullu kesklinna rahvast paksult täis, tänavu tõotab starti tulla aga veelgi enam jooksjaid.
Tartu linnamaraton tõi mullu kesklinna rahvast paksult täis, tänavu tõotab starti tulla aga veelgi enam jooksjaid. Foto: Aldis Toome / Tartu maraton

Järgmisel laupäeval toimuvale Tartu linnamaratonile registreerimine võib lõppeda oodatust varem, sest korraldajate seatud osalejate limiit võib täituda juba lähipäevil.

Sarja üritusi korraldatakse põhimõttel, et osalema arvestatakse rohkem inimesi kui eelmisel korral, tutvustas Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk. «Oleme maratoni ja poolmaratoni distantsidele planeerinud kuni 20 protsenti kasvu ja 2000 osalejat, kuid meil on juba ligi 1900 registreerunut,» jätkas aga Kelk.

Seega on üsna tõenäoline, et registreerimine tuleb peagi sulgeda. Sama ei saa välistada ka lühemate distantside kohta. Praegu on 10 kilomeetri distantsile registreerunud 1600 osalejat ja kõndijat, varu on veel 400 osalejale. «Kuna ürituse eel on suurim registreerimine just lühematele distantsidele, siis pole välistatud, et ka 10 kilomeetri distantsi pääsmed võivad lõppeda,» sõnas peakorraldaja.

Nii tuleb jooksusõpradel kiirustada. Kuid miks on osalejate arvule üldse limiit seatud? Põhjus peitub medalites, vastas Tartu maratoni turundusjuht Oliver Kivimäe. Need on korraldajatel tarvis tellida mitu kuud enne ürituse toimumist, mil pole osalejate arv teada. «Me ei osanud prognoosida suuremat kasvu kui 25 protsenti,» ütles Kivimäe.

Lisaks põhijooksudele on heas hoos linnamaratoni eelõhtul toimuv Friday Night Run, mis on samuti selges rekordigraafikus. Seal aga osalejatele limiiti ei ole ning rajale on oodata kahte tuhandet jooksjat. Seepärast teevad korraldajad seal sel aastal ka raja algusosa laiemaks, et rahvas ära mahuks. 

Samuti toimuvad laupäeval linnamaratoni lastejooksud, mille kõiki lõpetajaid ootab medal, jäätis ja jook. «Ei pea tundma hirmu, et midagi otsa saab. Kõike on varuga,» julgustas peakorraldaja.

13. Tartu linnamaraton toimub 5. oktoobril. Osaleda on võimalik 10, 21 ja 42 kilomeetristel distantsidel ja lastejooksudel. Poolmaratoni distantsil selgitatakse välja ka Eesti meistrid. Tartu linnamaratoni eelõhtul, 4. oktoobril, toimub nelja kilomeetrine Friday Night Run.

Tagasi üles