Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

GALERII JA VIDEO Vürtsikate kanatiibade söömise võistlus pani ka tugevaimad tudengid nutma ja õhku ahmima

Copy
Tartu südalinnas Mehhiko restoranis El Chapo toimus teist korda vürtsikate kanatiibade söömise võistlus. Esimese tiiru pidasid kõik vapralt vastu, peale kolmandat ringi lahkus suurem osa võistlejaid lauast. Neljandale ringile läksid paljud vastu värisevate kätega ja nuttes.
Tartu südalinnas Mehhiko restoranis El Chapo toimus teist korda vürtsikate kanatiibade söömise võistlus. Esimese tiiru pidasid kõik vapralt vastu, peale kolmandat ringi lahkus suurem osa võistlejaid lauast. Neljandale ringile läksid paljud vastu värisevate kätega ja nuttes. Foto: Sille Annuk

Tartu südalinnas kihas Mehhiko restoran El Chapo teisipäeva õhtul rahvast, sest hulk tudengeid ja teisigi tartlasi oli tulnud osalema või kaasa elama vürtsikate kanatiibade söömise võistlusele. Kaks tosinat vaprat meest ja naist tõmbasid kummikindad kätte ning võtsid lauas istet. 

Iga ringiga läksid kanatiivad aina teravamaks ja 24 võistleja näod üha punasemaks. Kui esimesed kanatiivad olid tehtud El Chapo menüüs kõige kangema kastmega, siis ülejäänud kuues ringis kasutati just võistluseks ostetud kastmeid. Nende seas ka kaste «Carolina Reaperiga», mis oli veel möödunud aastal maailma kõige teravam tšillipipar. «Carolina Reaperi» söömist on võrreldud ka hõõguva laava söömisega.

Polegi nii hull, see on päris hea, ütles Tartu ülikooli tudeng tallinlane Artjom Latuta pärast esimest ringi vürtsikaid kanatiibu. Pärast kolmandat ringi, mil pisarad voolasid ja suu põles, ta enam nii optimistlik polnud. Lauast kõlas vandesõnu ning hüüdeid vee järele, sest esimesed klaasid olid leevenduse lootuses juba alla kummutatud.

Uudishimulikud pealtvaatajad

El Chapo oli täis melu ning mitmed kaasaelajad ja pealtvaatajad võtsid julguse kokku ja proovisid samuti vürtsikaid kanatiibu – kui hull see ikka olla saab? Väga-väga hull!

Pealtvaatajad kahmasid pärast üht suutäit kohe piimaklaasi järele, aga võistlejatele polnud see lubatud. Neil oli jahutuseks vaid vesi ning teinekord tegi vee joomine asja hoopis halvemaks. Mitmed tšillipiprad on sellised, mis alles minut või paar pärast söömist hakkavad keelel tulitama ja see tunne üha süveneb.

Kui võistlust alustas 24 noort, siis peale kolmandat ringi lahkus suurem osa neist lauast. «Oumaigaad! Mine p...e! Ei-ei!» kõlas lauast. Pärast kolmandat ringi läksid mõned inimesed tualetti oksendama, sest kanatiibade teravusaste käis neil üle jõu. Oksendamas käidi ka väljas. 

Esialgu julgelt lauda istunud kolm naist tõusid samuti pärast kolmandat ringi kanatiibu püsti ning läksid baarileti äärde piima ja lohutusauhinna järele. Lohutusauhinnaks oli klaas külma õlut.

Üliõpilasvahetuse programmiga Erasmus Tartus õppiv horvaatlanna Ora Krcelic oli selliseid võistlusi varem sotsiaalmeedias jälginud ning talle paistis see lõbus väljakutse. «See oli õudne,» kommenteeris ta aga pärast külma piima juues. «Olen näinud Ariana Grandet sel võistlusel osalemas, see paistis lihtne.»

Võib muutuda ohtlikuks

Värisevate käte ja pisaratega silmis läksid neljandale ringile vastu kümme vaprat võistlejat, kõik mehed. «Uuuuh! Aaah! Oooh!» kõlas mitme mehe suust.

Kui suurem osa tudengeid võttis kanatiiva kätte ja hakkas otsast sööma, siis kogenenumad näitasid ka tehnikat. Liha puhastati kondi küljest ja pisteti korraga suhu – nii jaguneb vürtsikus suus ära. Sellist taktikat kasutasid kaks meest, kes ka lõpuni vastu pidasid. 

El Chapo turundusjuhi Sten Pedari sõnul võib see võistlus mingil määral olla ka ohtlik. «Me ikka loodame, et täiskasvanud inimesed tunnetavad oma piire,» lisas ta. Ka Pedari ise proovis kõige vingemat kanatiiba süüa ning muutus näost väga kiiresti punaseks.

Teravad toidud mulle muidu maitsevad, põhjendas üliõpilane Robin Mürk võistlusel osalemist. Mürk pidas koos viie teise mehega vastu võiduka lõpuni. «See on ikka elamus,» sõnas ta. Viimasena tuli süüa terve tšillikaun. Kui Mürk mälus kauna ära, siis sõber otsustas selle tervelt alla neelata ja hulga vett peale juua. «Hiljem ilmselt kahetsen,» arvas ta. 

Vürtsikate kanatiibade võistlusel oli seitse ringi, iga ringi ajal tuli ära süüa kaks kanatiiba ning aega selleks anti kaks minutit. Auhinnaks oli restorani krediit, mis kuue inimese vahel ära jagati. Vürtsikate kanatiibade võistlus toimus El Chapos teist korda, seekord koostöös tudengipäevadega. 

Tagasi üles