Päevatoimetaja:
Richard Särk

ELU ISE Suur hulk lante ja veealune kaamera ei taga päeva lõpuks kalahunnikut. Nutti on vaja!

Copy
Karatetreener ja kirglik kalamees Gediminas Jürjo püüdis nädal tagasi Emajõest mõned väiksemad ahvenad. Tartus Vabadussilla all on tema sõnul eriti hea harjutada kalapüüki lastel.
Karatetreener ja kirglik kalamees Gediminas Jürjo püüdis nädal tagasi Emajõest mõned väiksemad ahvenad. Tartus Vabadussilla all on tema sõnul eriti hea harjutada kalapüüki lastel. Foto: Kristjan Teedema

Emajõgi pakub ka Tartus kalameestele omajagu katsumusi. Kõrged piirded muudavad saagi kättesaamise küllalt keeruliseks, kivide vahele või roostikku jäävad tihti landid kinni ning mõneeurone kadu on tavapärane.

Kannatlikele kalastajatele tasub vaev end enamasti ikkagi ära, sest püügipäeva lõpuks võib kotis olla mitu viisakat ahvenat ja latikat, vahel ka parajas suuruses kohad või haugid ning hea õnne korral isegi angerjas.

Ehkki karatetreener ja kirglik kalamees Gediminas Jürjo on kalavetel väga kogenud tegija, kalastas ta Tartu linnas Emajõe ääres möödunud nädalal alles kümnendat korda.Tavaliselt eelistab ta kalastuskohti linnakärast eemal, olgu selleks siis Emajõgi, Peipsi, Lämmi- või Võrtsjärv. Aga ka Valgamaal asuv Aheru Suurjärv.

Tagasi üles