Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Üle 600 000 euro maksnud rannast leiab kõike muud, aga mitte päästerõngast (1)

Copy
Ametlik rannahooaeg lõppes koos augustiga. Aga ka eile oli Tartu linnaujulas ilusa ilma nautijaid. Mis näitab, et päästerõngast on sinna hädasti vaja.
Ametlik rannahooaeg lõppes koos augustiga. Aga ka eile oli Tartu linnaujulas ilusa ilma nautijaid. Mis näitab, et päästerõngast on sinna hädasti vaja. Foto: Sille Annuk

Pärast niigi pikendatud rannahooaja lõppu olid ilmad suviselt soojad edasi ning ka tartlaste seas menukas Emajõe linnaujulas käidi septembri esimeses pooles hulgaliselt veemõnusid nautimas. Küll aga pole 665 tuhande euroses supelrannas igasuguste atraktsioonide kõrval päästevahendit, millega hädasolija jõevoogudest välja aidata.

Kuna tänavune sügis on osutunud väga meeldivalt soojaks, oli veel läinud nädalal Tartu linnaujula rahvast täis. Leidus nii sportijaid kui suplejaid, silma järgi otsustades võib-olla isegi ligi sada.

1. septembrini hoidsid paari aasta eest korralikult välja ehitatud rannas ujujatel silma peal G4Si rannavalvurid. Sealt edasi on veemõnude nautijad pidanud lootma, et hätta sattudes tulevad nad toime omal jõul või kellegi juhusliku abiga. On tähelepanuväärne, et Emajõelinna ühes peamistest randadest pole nüüd enam päästerõngastki, ent neid võib tavaliselt leida tükk maad väiksematest supluskohtadest üle Eesti.

Tagasi üles