Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Vald otsustas erilise restorani hoone ootamatult oksjonile panna

Copy
Kolkja kala- ja sibularestorani perenaine Juulia Šunina hoiab suviti restoraniuksi lahti iga päev.
Kolkja kala- ja sibularestorani perenaine Juulia Šunina hoiab suviti restoraniuksi lahti iga päev. Foto: Kristjan Teedema

Kolkja kala- ja sibularestorani perenaine ning Peip­siääre vallavolikogu liige Juulia Šunina (26) sai möödunud reedel halva üllatuse osaliseks, kui tema postkasti potsatas vallavolikogu istungi kutse koos volikogu materjalidega. Sealt luges ta ehmatusega, et vallavalitsus plaanib panna söögikoha hoone Ranna 5 oksjonile.

Järgmisel päeval käis Peipsiääre vallavanem Piibe Koemets mööda valda, et anda üle tänukirjad maal elamise päeval osalejatele. Nende seas oli ka kala- ja sibularestoran, mille Šunina kolm aastat tagasi vallalt rendile võttis. «Ma sain reedel sellise šoki osaliseks ja laupäeval tuleb vallavanem rõõmsalt mind tänama, mul oli raske pisaraid tagasi hoida,» rääkis restorani perenaine. Pisarad ei tulnud liigutusest, vaid suurest pettumusest ja kurbusest.

Šunina sai kümne aasta pikkust rendilepingut sõlmides aru, et vald võib lepingu lõpetada, kui ta millegi vastu eksib. Nüüd tunnistas restoranipidaja, et ei osanud toona tähelepanu pöörata punktile, mille järgi võib vallavalitsus ühepoolselt lepingu üles öelda rendiperioodi ajal kahe kuu pikkuse etteteatamise ajaga.

Tagasi üles