Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Tartu linnajuhtide palgarallile tuleb ilmselt valimiste aastal lõpp (4)

Copy
Tartu linnapea töötasu on kasvanud aasta-aastalt märgatavalt, samas kui õpetaja palk liikunud ülesmäge kukesammu haaval.
Tartu linnapea töötasu on kasvanud aasta-aastalt märgatavalt, samas kui õpetaja palk liikunud ülesmäge kukesammu haaval. Foto: Haridussilm / Rahandusministeerium / Reemo Voltri / Sille Annuk/ Kristin Vaher

Tartu linnajuhtide töötasud on viimastel aastatel silmatorkavalt hoogsalt kosunud, sest need on olnud seotud kõrgemate riigiteenistujate palgatasemega. Nüüd, valimiste aasta künnisel, näib olevat võimuliitlastel tekkinud valmidus külmutada kogu linnavalitsuse palgafond, sealhulgas poliitikute oma.

Et järgmise aasta linnaeelarve paneb kokku ja saadab volikogule arutamiseks linnavalitsus, pole palgakasvule käsipiduri tõmbamine veel laia aruteluringi jõudnud. Linna tippjuhid paistavad aga olevat leppinud, et sellest liigutusest pole pääsu.

Linnapea Urmas Klaas ütles, et Tartu püüab kõigi oma teenistujatega käituda ühetaoliselt. Selle ilmestuseks tuletas ta meelde, et linnavalitsuse tasud jäid juba tänavu väiksemaks, kui need algse plaani kohaselt olla võinuks. «2024. aastal korrigeeriti linnavalitsuse liikmete ja linnasekretäri palkasid võrreldes seaduses ettenähtuga pooles ulatuses. Nii jäi korrigeerimine samasse protsentuaalsesse määra, kus oli kogu linnavalitsuse keskmine,» lausus ta.

Tagasi üles