Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Päästjad kustutasid metsa all lõkke ja lausleekides auto

Copy
Lõuna päästekeskuse päästjad käisid eile Jõgevamaal laustules autot kustutamas. Lõuna-Eestis oli väljakutseid teisigi.
Lõuna päästekeskuse päästjad käisid eile Jõgevamaal laustules autot kustutamas. Lõuna-Eestis oli väljakutseid teisigi. Foto: Lõuna päästekeskus

Eile kell 19.07 teavitati häirekeskust, et Jõgeva vallas Endla külas põleb sõiduauto mootoriruum ning kuulda on pauke.

Kui päästjad kohale jõudsid, oli teadmata põhjusel süttinud põleng levinud auto salongi ning sõiduk oli laustules. Päästjad kustutasid põlengu kella 19.52ks. Auto hävis tules täielikult.

Lisaks Jõgevamaa sündmusele, oli eile tööd ka Tartu päästjatel. Eile hommikul kell 9.25 teavitati päästjaid kütusereostusest Tartus Aruküla teel. Hinnanguliselt oli teele ja parklasse valgunud umbes 25 liitrit diislikütust. Päästjad katsid reostuse absorbentainega.

Eile kell 13.17 sai häirekeskus väljakutse Tartus Pallase puiesteele, kus keegi tegi tavapäratus kohas metsa all lõket. Päästjad läksid olukorda kontrollima ning leidsid lõkke, milles põletati metsa alt koristatud oksaprahti. Paraku ei olnud lõkke tegemine otse metsa all ohutu ning see kustutati.

Eile õhtupoolikul kell 19.40 teavitati häirekeskust, et Tartus Nõlvaku tänaval on maja tehnoruumis lekkinud väike gaasiballoon, mille tõttu levis gaas liftišahti. Elanikud väljusid juba iseseisvalt hoonest, et oodata päästjate saabumist.

Päästjad plahvatusohtu ei tuvastanud, küll aga näitasid mõõteriistad õhus nii propaani- kui metaanisisaldust. Ruumid tuulutati ning elanikud said tagasi kodudesse minna.

Tagasi üles