Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Uuest katlamajast tuleb veelgi kallim toasoe kui vanast

Copy
Tartu alla kuuluva Märja aleviku uus katlamaja on väliselt valmis, kuid katsetusi saab seal teha alles ilmade jahenedes.
Tartu alla kuuluva Märja aleviku uus katlamaja on väliselt valmis, kuid katsetusi saab seal teha alles ilmade jahenedes. Foto: Sille Annuk

Tartu külje all Märjal elavad inimesed on uut katlamaja oodanud aastaid. Nüüd aga on soojatootja N.R. Energy küll uue katlamaja väliselt valmis saanud, kuid toasooja saab sealt alles novembri lõpus. Kaugkütte pakkuja andis teada, et uue ja säästlikuma katlamaja valmimise järel ei ole aga mõtet loota toasooja hinnalangusele, pigem hind hoopis kerkib.

Haldusreformi käigus sai Märja alevikust 2018. aastast Tartu linna osa. Siis tekkis sealsetel elanikel lootus, et ehk liidetakse ka Märja Tartu kaugküttevõrku. Kaks aastat tagasi sai selgeks, et see on liiga kallis ning Märja rahval tuleb leppida kohaliku katlamajaga.

Mullu sügisel alustas soojatootja N.R. Energy Märjale uue hakkpuidul töötava konteinerkatlamaja ehitust, seni andis seal toasooja õliküttel katlamaja. Inimestel oli lootus, et uue ja säästlikuma katlamajaga langeb toasooja hind, seda lubas enne ehituse algust isegi soojatootja. Tartu kaugküttevõrgu kliendile maksab toasoe 76,50 eurot megavatt-tunni eest, Märjal tuleb tasuda 117,01 eurot megavatt-tunni eest.

Tagasi üles