Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Tartu linnavolikogu opositsioon seab kahtluse alla Süku rajamise (3)

Copy
Südalinna kultuurikeskuse hinnanguline maksumus 1. jaanuari 2022 seisuga oli 73,7 miljonit eurot (koos käibemaksuga 88,4 miljonit eurot). Et ehitushind on hoogsalt kerkinud, on hinnahorisont praegu saja miljoni euro juures.
Südalinna kultuurikeskuse hinnanguline maksumus 1. jaanuari 2022 seisuga oli 73,7 miljonit eurot (koos käibemaksuga 88,4 miljonit eurot). Et ehitushind on hoogsalt kerkinud, on hinnahorisont praegu saja miljoni euro juures. Foto: 3+1 arhitektid

Aasta enne kohalikke valimisi seavad kaks Tartu linnavolikogu opositsioonierakonda kahtluse alla südalinna kultuurikeskuse (Süku) ehk uue nimega Siuru ehitamise, viidates linna rahalisele olukorrale. Näiteks volikogu rahanduskomisjoni esimees Toomas Kapp (RE) on palju kordi väitnud, et Tartul seisavad ees keerulised aastad.

«Tartu mure on, et riik määrab järjest kulusid ja ootusi kaela, meie tulubaas väheneb,» ütles Kapp. «Tuleb ju Robin Hoodi reform, mille käigus jagatakse vaesust ümber. Teiseks omastehooldus, ei ole teada, mis saab pedagoogide palkadega, lasteaiaõpetajate toetus kaob. Miinuseid tuleb tulupoolele korralikult, peame hästi usinasti kulusid vaatama ja toredusfestivalile tõsisemalt peale vaatama.»

Keerulised valikud

Tagasi üles