Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Prügikastitoit jõuab ülikoolilinnas festivalile

Copy
Toidupäästmisgrupi vabatahtlikud kostitasid õppureid eile Tartu tudengipäevade pannkoogihommikul täistaimse toidu ja smuutidega.
Toidupäästmisgrupi vabatahtlikud kostitasid õppureid eile Tartu tudengipäevade pannkoogihommikul täistaimse toidu ja smuutidega. Foto: Kristjan Teedema

Taaralinna vabatahtlikud toidupäästjad ja -jagajad korraldavad 29. septembril kuuenda rahvusvahelise toiduraiskamise vähendamise päeva puhul festivali, kus saab näha ja proovida sööke toiduainetest, mis oleks muidu visatud prügikasti.

Uuringute järgi tekib ainuüksi Eestis aastas ligi 167 000 tonni toidujäätmeid ehk 127 kilo inimese kohta. Sellest poole moodustab toit, mis on tarbimiseks veel kõlblik. Lisaks sellele tohutult suurele kogusele läheb raisku ka kogu ressurss, mis on toidu tootmiseks kulunud, sealhulgas nii vesi, energia kui ka tööjõud.

«Pahatihti arvatakse, et suurema osa toidujäätmeid tekitavad kauplused, kuid tegelikult visatakse ka kodudes söömiskõlblikku toitu väga kergekäeliselt ära,» tõdes vabatahtlik toidupäästja Kerly Ilves. «Meie eesmärk on kasvatada nii ettevõtjate kui ka tarbijate teadlikkust sellest, kuidas raiskamist vähendada.»

Tagasi üles