Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Tartlased tegid koduse sulgpallisarja etapil pea puhta vuugi

Copy
Triitoni sulgpallur Rasmus Roogsoo võistles nii üksikmängus kui ka kahes paarismängus ja võitis kõigis arvestustes kulla.
Triitoni sulgpallur Rasmus Roogsoo võistles nii üksikmängus kui ka kahes paarismängus ja võitis kõigis arvestustes kulla. Foto: Oleg Hartsenko / Eesti sulgpalliliit

Suvepausilt naasnud Eesti noorte GP-sari sulgpallis jätkus Harjumaal Jüris peetud viienda etapiga, kus 232 sportlasest kerkis nii mõneski arvestuses kõrgeimale astmele mõni Tartu kandi sportlane.

Nagu varasematelgi turniiridel, paistsid heade tulemustega silma Triitoni klubi esindajad. Näiteks U19 vanuseklassi noormeeste üksikmängus jõudis Lenne sulgpallikeskuses nelja parima sekka just kolm Triitoni sportlast ning nende kõrval üks pärnakas.

Tartu ja Pärnu duellis, kus läksid vastamisi vastavalt Rasmus Roogsoo ja Siim Saarse, jäi kolme geimi lõpuks peale esimene. Nii jõudis teise asetusega Roogsoo finaali, kus alistas taas kolme geimiga ka klubikaaslase Oliver Hani. Viimane oli poolfinaalis üle samuti Triitoni mängijast, turniiri esimese asetusega Priit Põdrast.

Noormeeste paarismängus võidutses Roogsoo koos Rasmus Taltsiga (TSKeskus), triitonlased Oliver Hani ja Priit Põder alistati mõlemas geimis 21:18.

Ka neidude vanimas vanuseklassis läks esikoht Triitonisse. Selle noppis Romili Vakk, kes alistas kolm geimi väldanud finaalis TSKeskuse esindaja Laura Liis Kale 21:16, 17:21 ja 21:19.

Sarnaselt klubikaaslase Rasmus Roogsooga jätkas ka Romili Vakk võidutsemist paarismängus. Seal saavutas ta koos klubikaaslase Kaisa Liis Lepaga kulla, kui viimases kohtumises võideti esimese asetusega Heili Merisalu (TÜASK) ja Emilia Šapovalovat (Triiton) 21:13, 21:19.

Selle vanuseklassi viimase võidu ehk segapaarismängu esikoha teenisid Rasmus Roogsoo ja Lumikki Liias, nende paremust pidid finaalis tunnistama Oliver Hani ja Romili Vakk.

Järgmises ehk U17 arvestuses võitis noormeestest Andre Looskari (TÜASK) ja neidudest Ilona Roogsoo (Triiton). Noormeeste paarismängus jäid võitmatuks Kaspar Kaasik (Triiton) koos Timo-Allen Prokopenkoga (TSKeskus), neidudest said pjedestaali kõrgeimale astmele astuda Keidi Kaasma ja Sandra Kask (kumbki Triiton). Segapaarismängus võitsid Looskari ja Kirsika Vaidla (TSKeskus).

U15 vanuseklassi tüdrukute üksikmängus mängisid finaalis Kelly Ojamaa (Nõo SK) ja Elsa Themas (Veeriku Badminton), võitis esimene. Poiste paarismängus jäid kaotuseta Taaniel Mehine (Veeriku Badminton) ja Rando Penner (Nõo SK), parim segapaar oli Nõost – Rando Penner ja Kelly Ojamaa.

U13 vanuste poiste üksikmängu finaalis alistas Morten Rozental (Veeriku Badminton) Oleh Kuleshovi (TÜASK). Paarismängus pidid esimese asetusega Alfred Perv (Triiton) ja Rozental poolfinaalis tunnistama hilisemate võitjate Risto Rajassare ja Markus Raketski (Jõhvi SK) paremust. Tüdrukute seas oli parim paar Mia-Liis Migur (Veeriku Badminton) ja Eileen Pärsim (Triiton). Segapaarismängus sammusid võidule Morten Rozental (Veeriku Badminton) ja Eileen Pärsim (Triiton).

U11 poistest võidutses Lennart Küüts (Veeriku Badminton), tüdrukutest Kirsika Bianka Liias (Triiton). Viimane mängis finaalis 21:11, 21:19 üle Maria Saluse (Veeriku Badminton).

B-liigas teenisid tartlastest esikoha Amalia Leškina (Triiton, U19 üksikmäng), Inga Dobrus ja Elina Kumm (Triiton, U17 paarismäng), Theodor Sinimäe (Triiton, U15 üksikmäng), Alicia Laško ja Miia Pukk (Triiton, U15 paarismäng), Roosi Teino (Triiton, U13 üksikmäng), Kadi Hein ja Roosi Tenno (Triiton, U13 paarismäng) ning Kevin Sulkovski ja Mariliis Pekkonen (Triiton, U13 segapaarismäng).

Tagasi üles