Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

INTERVJUU Siseminister Läänemets: Reformierakond soovib ühiskonda, mis pigem konkureerib surnuks (10)

Copy
Reedel Tartut külastanud siseminister Lauri Läänemetsa hinnangul oleks ettevõtete tulumaksule väga keeruline asendust leida.
Reedel Tartut külastanud siseminister Lauri Läänemetsa hinnangul oleks ettevõtete tulumaksule väga keeruline asendust leida. Foto: Eero Vabamägi

Emajõelinnas reedel visiidil olnud siseminister Lauri Läänemets (SDE) ütles usutuses Tartu Postimehele, et välisvangide toomise üle ei ole valitsuses veel arutatud, kuid talle see mõte ei meeldi. Küll aga peab siseminister vajalikuks ettevõtete tulumaksu, sest endised ajad, mil tulumaksuvabastusest kasu oli, on tema sõnul ammu möödas. Rääkides valitsuse tervisest leidis Läänemets, et tema poolest võiks praegune koalitsioon jätkata, kui järgmistel riigikogu valimistel hääled kokku tulevad.

Alustame Tartule olulisest teemast ehk võimalikust välisvangide siiatoomisest. Kui me mõni aeg tagasi rääkisime, siis te olite üsna kummastunud justiits- ja digiministri Liisa Pakosta rutakusest vangide toomise osas. Kas olete saanud nüüd omavahel põhjalikumalt rääkida ja olete tema motiividest paremini aimu saanud?

Seda arutelu pole valitsuses veel olnud, ta on oodanud kaitsepolitsei hinnangu valmimist. Arvatavasti paari nädala jooksul me saame rääkida ja kuulda, millised kulud selle väidetava 30 miljoni euro teenimise sisse on arvestatud ja millised mitte.

Tagasi üles