Päevatoimetaja:
Richard Särk

GALERII Petangivõistlusel osales 22 paari tervest Eestist, võitsid kaks Robinit

Copy

Tartu petangielu eestvedaja Agnes Sirkeli mälestusturniiri peetakse sügiseti juba 2017. aastast. Seekordne turniir oli kaheksas ja see leidis aset ERMi viinaköögi juures.

Agnes Sirkel (1931–2017) oli äärmiselt tegus spordiaktivist, Tartu maratoni asutajaliige, teeneline matkajuht ning Tartu petangielu pikaaegne eestvedaja.

Suviselt palava ilma saatel toimunud võistlusel osales 22 paari üle kogu riigi, äärmiselt sõbralikus ning mõnusas õhustikus. Võistluse peakorraldaja Aimar Poomi sõnul mängiti viis vooru Šveitsi süsteemis ajaga 40 minutit + 2 snadi, see tagas ürituse rahuliku kulgemise ning mõnusa pikkusega päeva. Kella kuueks õhtul oli ka autasustamine lõppenud.

Turniiri parim oli võistkond Robin Randrüüt ja Robin Aus, kes võitsid kindlalt kõik mängud. Tegemist on Tartuga seotud noortega, kes lähevad oktoobri alguses Eestit esindama Hispaanias toimuvatele kuni 23-aastaste Euroopa meistrivõistlustele (kolmas liige on seal Henri Mitt).

Teise koha sai nelja võiduga võistkond Rasmus Hütt ja Viljar Kerb.

Kolmanda koha samuti nelja võiduga said Henri Mitt ja Oleg Rõndenkov (võrdsete võitude korral määras paremusjärjestuse Bucholzi koefitsient ehk eelise sai see, kes on mänginud tugevamate vastastega).

Eraldi meenega tänati võistluse kõige väärikamat paari. Selleks olid Mai Luik ja Kalev Jahnson, kelle vanuste summa tuli kokku 177 aastat! Lisaks on nad väga palju panustanud Tartu petangielu edendamisse. Ja siis jagati välja veel mitmeid loosiauhindu.

Võistlejate üldpilt ERMi viinaköögis.
Võistlejate üldpilt ERMi viinaköögis. Foto: Erakogu foto

Aimar Poom tänab kõiki kordaläinud ettevõtmise eest, samuti abilisi, eriti Mari Kolki, Igor Kostinit, Valmar Pantšenkot ning Kertu Palmi! Samuti toetajaid Tartu linna, Eesti Rahva Muuseumi ning Tartu spordiseltsi Kalev.

Võistluste tulemusi näeb siit.

Tagasi üles