Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Teaduspäev Omicumis. Mitte õpilastele, vaid õpetajatele!

Copy
Mikroskoopide taga.
Mikroskoopide taga. Foto: Tartu Ülikool

Reaal- ja loodusainete õpetajatele mõeldud teaduspäev 25. septembril juhatab sisse ka selle nädalalõpu teadlaste öö ning on pühendatud reaal- ja loodusainete õpetamisele koolides.

Tartu ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkonna korraldatud teaduspäev Omicumi hoones (Riia 23, Tartu) annab õpetajatele võimaluse kohe õppeaasta algul ammutada uusi teadmisi ja saada kogemusi ning vahetada mõtteid nii teadlaste kui ka teiste õpetajatega.

Kell 13 algav ja viis tundi kestev kava on täidetud inspireerivate ettekannete ja töötubadega, millest osa on suunatud konkreetse aine õpetajatele, teised avatud kõigile reaal- ja loodusainete õpetajatele.

Teaduspäeva juht on Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi haridusrobootika juhtivspetsialist Heilo Altin, kelle sõnul on päev oluline mitte ainult teaduspõhise mõtteviisi kujundamiseks, vaid ka õpetajate inspireerimiseks ja nende töö tähtsuse rõhutamiseks.

«Eesti noorte tuleviku edulugu tugineb suuresti meie võimes arendada ja rakendada teadmisi reaal- ja loodusainetes,» ütles ta. «Just õpetajate roll on aidata noortel avastada nende valdkondade tähtsust ja pakkuda vahendeid, mis aitaksid neil kujuneda järgmiseks teadlaste ja inseneride põlvkonnaks.»

25. septembri teaduspäev ootab õpetajaid Omicumi tervituskohvile juba kell 12.45.

Kell 13 lausub avasõnad loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekaan professor Leho Ainsaar, ja siis algab ettekannete aeg.

Helsingi ülikooli professor Jari Lavonen on esimene ettekandja, tema räägib reaal- ja loodusainete õpetajate väljakutsetest Soomes. See ettekanne on inglise keeles.

Tartu ülikooli nooremteadurid Kristjan-Julius Laak ja Rauno Neito käsitlevad tehisintellekti ja füüsika õpetamist.

Päeva keskmes on vestlusring, kus kõneldakse nii õpetajate ootustest ülikoolile kui ülikoolide haarde laiendamisest koolidesse. Samuti sellest, kuidas ülikoolid ja üldhariduskoolid saaksid teha vastastikku arendavat koostööd. Et reaal- ja loodusainete edasiõppijaid ikka jätkuks!

Enne töötubade algust turgutab osalejaid kohvipaus Omicumi aatriumis, kus on parasjagu näha kunstnik Eero Ijavoise abstraktsed ja sürrealistlikud taiesed.

Töötoad algavad kell 15 ja kannavad pealkirju: põgenemiskast, moolid, matemaatiline voltimine, tulevikuoskused õpilastele, äädikakärbsed kui väikesed kalliskivid mõistmaks inimest, kosmosest klassiruumi ja nii edasi.

Osalema võib tulla ainult ettekannete ajaks või siis mõnda konkreetsesse töötuppa. Osavõtuks registreerimine on vajalik, lisainfot leiab siit.

Tagasi üles