Päevatoimetaja:
Richard Särk

Juulis jõudis ülikoolilinna märksa rohkem turiste kui aasta eest

Copy
Simple Session toimus küll augustis, kuid sedasorti üritused on hotellipidaja Verni Loodmaa sõnul head turismimagnetid. Rõõmustav ongi, et turiste on Tartusse üha lisandunud.
Simple Session toimus küll augustis, kuid sedasorti üritused on hotellipidaja Verni Loodmaa sõnul head turismimagnetid. Rõõmustav ongi, et turiste on Tartusse üha lisandunud. Foto: Signe Oidekivi

Kui juunis oli Tartut külastanud sise- ja välisturistide jaotus võrdne, siis juulis oli välisturistide osakaal juba 56 protsenti ning linnavalitsus sai märkida, et turistid väisasid ülikoolilinna palju rohkem kui samal ajal aasta eest. Ka hotellipidajad nõustusid, et inimesed reisivad üha rohkem.

Tartu majutusasutustes peatus juulis 29 267 külastajat, kes viibisid siin kamba peale
48 412 ööd, teatas Tartu linnavalitsus. Välisriikide külastajaid oli juulis 16 protsenti rohkem kui aasta varem ning nende ööbimiskorrad kasvasid 11,4 protsenti.

Turiste on tõesti lisandunud, nõustus Tartu hotellide Pallas ja Sophia juhatuse esimees Verni Loodmaa. Kuid ta lisas, et päris pandeemiaeelsele tasemele pole külastatavus veel küündinud.

Tagasi üles