Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Koolinoored jooksevad esmaspäeval Tartus ja Elvas heategevuse nimel võidu

Copy
Teatejookse korraldatakse üle Eesti, kokku rohkem kui 14 000 osavõtjaga. Suurim jooks ümber Tallinna lauluväljaku toimub 2100 õpilase osavõtul.
Teatejookse korraldatakse üle Eesti, kokku rohkem kui 14 000 osavõtjaga. Suurim jooks ümber Tallinna lauluväljaku toimub 2100 õpilase osavõtul. Foto: Marko Mumm

Tuleva nädala esmaspäeval Tartus Raekoja platsil ja Elva lauluväljakul 19. korda toimuva Eesti suurima koolinoorte spordiürituse, heategevusliku teatejooksuga algab Eestis Euroopa spordinädal. 

Teatejooksu ja laiemalt ka spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, tutvustas heategevusürituse eestvedaja Erik Pallase. «Ka lühike distants võib teinekord olla piisav, et tuua naeratuse näole ja anda hea enesetunde terveks päevaks,» julgustas ta.

Teatejookse korraldatakse üle Eesti, kokku rohkem kui 14 000 osavõtjaga. Suurim jooks ümber Tallinna lauluväljaku toimub 2100 õpilase osavõtul. Pallase sõnul tullakse sinna klasside ja koolide kaupa, eestvedajateks õpetajad ja kohaliku spordielu juhid. 

Ka Tartumaal saab joosta. Esmaspäeval kell 14 kõlab stardipauk Tartu Raekoja platsil ja Elva lauluväljakul. Ülikoolilinnas kuulutab jooksu alanuks linnapea Urmas Klaas.

Kuid õpilased ei jookse niisama, vaid ettevõtmise mõte on panna noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnast. Selleks toetab teatejooks igal aastal nii sõna kui ka heategevusega Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses (HNRK) abi saavaid liikumisvõime kaotanud lapsi.

Tänavu kogutakse teatejooksuga toetust HNRK-le reaktsiooniseina ostmiseks, mida haigla saab kasutada nii teraapiatundides kui ka noorte patsientide vaba aja sisustamiseks.

Kaks aastat tagasi loodi HNRKs heategevusliku teatejooksu toetusega Eesti esimene haigla siseterviserada. Asutuse juht Kadri Englas ütles, et reaktsioonisein oleks terviseraja oluline täiendus ning uus võimalus haiglale täita sisukalt ja eesmärgistatult taastusravil olevate laste ja noorte aega.

Ka täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada. Selleks võib helistada heategevusnumbril või teha ülekande HNRK toetusfondi kontole. Täpsema teabe leiab HNRK kodulehelt.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetaja ja spordinädala läbiviija SA Liikumisharrastuse Kompetentsikeskus. Lisaks panustavad Indigo Foundations, Kultuurkapital, Tallinn, Tartu ja Eesti kergejõustikuliit.

Tagasi üles