Päevatoimetaja:
Richard Särk

Sõber leidis 75-aastase mehe kaevust uppununa

Copy
Pataste külas uppus kaevu mees, kelle kättesaamiseks tuli päästjatel kaev veega täita. Pilt on illustreeriv.
Pataste külas uppus kaevu mees, kelle kättesaamiseks tuli päästjatel kaev veega täita. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Häirekeskus sai neljapäeval väljakutse Tartu valda Pataste külla, kus mees leidis kaevust uppunult sõbra, kellega ta oli püüdnud enne tulutult ühendust saada. 

Häirekeskus sai teate uppunud mehest neljapäeval viis minutit enne kella ühte. Kohale jõudnud päästjad leidsid eest ligi kaheksa meetri sügavuse kaevu, kus oli elu kaotanud 75-aastane mees. 

Nad täitsid kaevu veega, et uppunu sügavusest kätte saada. Seejärel andsid päästjad sündmuskoha üle sinna saabunud politseile.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles, et kaevus uppunu oli 75-aastane kohalik mees.

Keisk lisas, et õnnetusest teatas uppunut hästi teadnud mees, kes oli temaga viimati päev varem pealelõunal suhelnud. «Kui järgmisel päeval enam mehega telefonitsi suhelda ei õnnestunud, läks teataja meest otsima ning leidis ta kaevust uppununa,» sõnas Keisk.

Politsei tuvastas, et 75-aastase mehe surnukehal vägivallale viitavaid märke ei olnud ning täpse surmapõhjuse selgitamiseks saadeti surnukeha lahangule.

Laekus teinegi ärev väljakutse uppumisohust

Kui neljapäeva pealelõunal teatati häirekeskusele uppunust, siis sama päeva õhtupoolikul said päästjad väljakutse uppumisohtu sattunud joobes suplejast.

Anne kanali äärest mööduja helistas häirekeskusele neljapäeval kell 17 ja teatas, et sealses ujumiskohas läks vette joobes naisterahvas, kelle elu on ohus.

Päästjad jõudsid kanali äärde viie minutiga. Nad tõid naise veest välja ja andsid ta üle kiirabile. Läks õnneks, sest arstidel piisas naise tervise kontrollimisest. 

Pärast veest päästmist kontrollis naise tervist kiirabi.
Pärast veest päästmist kontrollis naise tervist kiirabi. Foto: Sten
Tagasi üles