Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

INTERVJUU Sõjareporterist Kanada filosoof usub, et Ukrainat saab aidata ka ideedega

Copy
Kõik ei saagi rindel sõdida, leidis Kanada filosoof ja õppejõud Aaron James Wendland, kes suundus 2022. aasta suvel ajakirjanikurollis Ukrainasse. Saab ka muul moel aidata, näiteks filosoofia või siis hoopis tänavakunsti kaudu. Odessa, 2022.
Kõik ei saagi rindel sõdida, leidis Kanada filosoof ja õppejõud Aaron James Wendland, kes suundus 2022. aasta suvel ajakirjanikurollis Ukrainasse. Saab ka muul moel aidata, näiteks filosoofia või siis hoopis tänavakunsti kaudu. Odessa, 2022. Foto: Erakogu

Mis tuleb pähe, kui mõelda sõjale Ukrainas? Mitmendana lisandub sinna mõttelisse nimekirja filosoofia – või kas üldse? Kanada filosoof ja õppejõud Aaron James Wendland, kes sattus 2022. aasta suvel ajakirjanikuna Kiievisse ning on töötanud viimased kaks aastat sõjaaegse kõrghariduse toetamise nimel, leiab, et ideoloogilises sõjas Venemaa vastu on omal kohal ka filosoofia. Eriti siis, kui seda populariseerida.

Sel põhimõttel pani ta suvega Tartus kokku eriväljaande Tartu ülikooli filosoofia ja semiootika instituudi ajakirjast Studia Philosophica Estonica, mille Ukraina sõjale keskenduvad artiklid on kirjutatud nii, et kõik saaksid neist aru.

Aaron James Wendland, kuidas sai teist, filosoofia õppejõust, sõjareporter?

Tagasi üles