Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Intervjuu Jaapani professorit kurvastab, et ta näeb Tartus üha enam globaliseerumist

Copy
Tokyos asuva Sophia ülikooli professori Hideki Maruyama sõnul pakub õppereis Eestisse noortele jaapanlastele võimaluse siinse loodusega samastuda. Kunstlikult loodud rohelust, nagu ka Aparaaditehase hoovil, leidub Tokyos küllaga, ehedat loodust aga mitte.
Tokyos asuva Sophia ülikooli professori Hideki Maruyama sõnul pakub õppereis Eestisse noortele jaapanlastele võimaluse siinse loodusega samastuda. Kunstlikult loodud rohelust, nagu ka Aparaaditehase hoovil, leidub Tokyos küllaga, ehedat loodust aga mitte. Foto: Kristjan Teedema

Ajal, mil Eesti oli paljudele jaapanlastele veel suuresti tundmatu, hüppas Tokyos asuva Sophia ülikooli jätkusuutliku arengu ja hariduse professor Hideki Maruyama lennukile, et eestlastelt rohelist mõtteviisi ja taaskasutust õppida.

Siin veedetud ajaga tekkis professoril eriline side just nimelt Tartuga, mistõttu otsustas ta koostöös Tartu ülikooli ja Tartu loodusmajaga hakata Jaapani tudengitele korraldama õppereise Eestisse. Seda teeb ta juba kümmekond aastat.

Tänavu külastas professor Maruyama ühes neljateistkümne eri valdkonna tudengiga esmalt Tallinna ja Saaremaad, enne kui teisipäeval taas Emajõelinna jõudis. Nagu tavaks saanud, korraldas reisiseltskond teisipäeva õhtul tartlastele jaapani kultuuri õhtu.

Tagasi üles