Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Batuudid mänguväljakul püüavad konnad surmalõksu

Copy
Tartus Linnupargi elurajoonis on lastele ehitatud vahva mänguväljak. Väikese künka peal on ka hüppamiseks batuut, kuid paraku oli eile lõuna paiku selle all lõksus kuus konna, kes olid sinna õnnetult kukkunud.
Tartus Linnupargi elurajoonis on lastele ehitatud vahva mänguväljak. Väikese künka peal on ka hüppamiseks batuut, kuid paraku oli eile lõuna paiku selle all lõksus kuus konna, kes olid sinna õnnetult kukkunud. Foto: Kristjan Teedema

Kuus konna ja hiir olid eile jäänud lõksu Tartus Annelinna ja Ihaste piiril Linnupargi uusarenduse mänguväljaku batuudi alla.

Probleem on aga suurem, sest selliseid batuute on mitmel mänguväljakul. Sajusemate ilmade ajal oli ka sotsiaalmeedias postitusi, milles juttu surmalõksu jäänud konnadest. Et augud batuutide all on sügavad ja võrk tugevalt peal kinni, siis ei ole kõrvalseisjatel võimalik kahepaikseid sealt välja aidata.

Siiski ei ole probleemsed kõik batuudid, konnadele ja teistele väikestele loomadele on ohtlikud vaid sellised hüppamiskohad, mille kinnituskohtade juures on vahed suuremad. Näiteks Klaose mänguväljakul Kvissentalis ja Kõrveküla põhikooli juures polnud ühtegi looma lõksus.

Tagasi üles