Päevatoimetaja:
Richard Särk

Elektritõukerattur kihutas punase tulega sõiduteele ja sai autolt löögi (1)

Copy
Punase tulega kaubamaja ja Kvartali juures teed ületanud elektritõukeratta juhile sõitis otsa maastur. Pilt on illustreeriv.
Punase tulega kaubamaja ja Kvartali juures teed ületanud elektritõukeratta juhile sõitis otsa maastur. Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Riia tänaval juhtus liiklusõnnetus, kui punase tulega kaubamaja ja Kvartali juures teed ületanud elektritõukeratturile sõitis otsa maastur. Tõukerattur vajas esmaabi. 

Häirekeskus sai õnnetusest teate kell 14.10. Esialgsetel andmetel liikus elektritõukerattur punase fooritulega kaubamaja ja Kvartali keskuse vahelisele ülekäigurajale ning sai löögi BMW maasturilt.

Pärast õnnetust võttis toimetusega ühendust juhtunut pealt näinud Kaspar, kes oma perenime avaldada ei soovinud, kuid teadis avariid selgitada.

«Seisin kaubamaja pool ülekäiguraja paremas servas ja jalakäijatel oli punaseks läinud just ja siis vasakust servast tuiskas see mees tõukerattal. Tal oli ikka hoog sees, vähemalt 20 km/h ma ütleks pilgu järgi ja sõitis autodele otse ette,» alustas ta kirjeldamist.

«Need autod, mis hakkasid tulema kaubamaja poot, neil polnud veel hoogu sees ja ta lipsas eest läbi ja tegi jõnksu ja siis kihutas lihtsalt tuimalt ette nendele autodele, mis tulid Riiamäe poolt, neil oli just hoog üles saadud,» jätkas Kaspar.

Ja ega siis enam tema sõnul autojuhtidel reageerimiseks aega polnud ning BMW maasturi juht oli neist kõige ees. Käis mats. «See oli päris ... ma pole elusees siukest asja näinud – ütleks et 2–3 meetrit oli see õhulend kõrguse mõttes ja see tõuks oli pilbasteks ja rattur lendas sinna maha,» ütles Kaspar.

Seda kas tõukerattur siis teadvusel oli, ta enam ei näinud. Autolt löögi saanud rattur sai aga nii viga, et temaga tegelesid sündmuskohale saabunud meedikud. Selge pole seegi, kas tõukerattur oli kaine, see selgub ekspertiisis.

Liiklus avariipaigal oli õnnetuse tõttu mõnda aega häiritud.

Juhtunu täpsemaid asjaolusid veel selgitatakse.

Tagasi üles