Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Tartus varastatakse autode alt rattaid (3)

Copy
Politsei on saanud viimasel ajal Tartust teateid autorataste vargustest. Pilt on illustreeriv.
Politsei on saanud viimasel ajal Tartust teateid autorataste vargustest. Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Tartu politseijaoskond on saanud mitmeid teateid sõidukite rataste vargustest. Politsei teatel on kõik vargused toime pandud ööpimeduses ning linna eri paigus.

Pikanäpumeeste ohvriks langenud Veiko Säksi Audi seisab praegu fiboplokkide peal Annelinna tervisekeskuse lähedal parklas, mis on varemgi rattavaraste meeliskohana silma paistnud. Säks hoiab masinat seal sellepärast, et tal on autovõti kadunud ja majade vahel sõiduvahendit hoida ei saaks. «Sai ta sinna veetud, sest seal on rahulik ja kedagi ei häiri.»

Kui suur kahju on? Säksi sõnutsi võib praegu korstnasse kirjutada umbkaudu 240 eurot. Autoomanikku kummastas seegi, et vargad jätsid puutumata katalüsaatori, mis on tõenäoliselt kallim kui rattad.

Politsei soovitab autoomanikel ebameeldivate üllatuste vältimiseks varustada sõidukite rattad turvapoltidega ning võimalusel jätta masin valgustatud parkimiskohale.

Kui keegi peaks oma kodukandis märkama kahtlaselt hiilivaid inimesi või öisel ajal kusagil kortermaja parklas kummalist autorataste vahetamist, tuleks sellest kohe teada anda politseile numbril 112, vahendas Tartu politsei oma ühismeediapostituses.

Juhtumite kohta on politsei alustanud menetlust ning hoiab linnas toimuval teravamalt silma peal.

Tagasi üles