Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Tartu alustas karikavõistlusi võiduga Viimsi üle

Copy
Tartu ülikooli korvpallimeeskond sai esimeses karikamängus maitsta võidurõõmu.
Tartu ülikooli korvpallimeeskond sai esimeses karikamängus maitsta võidurõõmu. Foto: Diana Jesin

Tartu Ülikool Maks & Moorits alustas Kaamose korvpallikarikavõistluste eelringi mänge võidukalt, kui alistas kodumängus Viimsi meeskonna 85:64. Omar El-Sheikh sai kirja kaksikduubli 17 punkti ja 15 lauapalliga.

Tartu ülikooli spordihoones 537 inimese ees peetud kohtumises haarasid võõrustajad mänguohjad juba avaminutitel: nelja minutiga mindi mängu juhtima 15:2. Avaveerandi 21:10 võitnud tartlased lasid teisel veerandil Viimsi küll pisut mängu tagasi, aga poolajale mindi siiski kindlal 49:32 eduseisul.

Poolajapausi järel näitasid eelringi avamängus Keila/Coolbeti alistanud viimsilased head mängu ja viie minutiga vähendasid vahe üheksa peale – 56:47. Sealt edasi sai kodumeeskond aga kaitse taas paremini pidama ja kolmanda veerandi lõpuks juhiti taas kindlamalt 68:51. Neljandal veerandil mängu jõujooned enam ei muutunud ja Tartu sai kirja 85:64 võidu.

Tartu parimana sai Omar El-Sheikh 24 mänguminutiga kirja 17 punkti ja 15 lauapalli. Jalen Henry viskas 18 punkti ja kogus seitse lauapalli. Rauno Nurgeri arvele jäi 10 punkti.

Viimsi ridades kogus Omar Pajic 12 punkti ning 10 silma lisasid Stefan Vaaks ja Jörgen Rikberg.

Tartu ääremängija Karl Johan Lipsu sõnul otsib meeskond veel sujuvat kokkumängu. «Tegime selle ära, mis me tulime siia tegema, ja esimeses mängus saime võidu kätte. Tulevad ikka hetked, kus me natuke laguneme, aga hooaeg on nii varajases faasis, et see on praegu veel okei. Arvestades seda, et oleme septembri keskpaigas, siis oleme päris heas seisus, aga alati saab paremini ja töötame selle nimel, et veel paremini kokku mängida,» sõnas Lips.

Tartlaste järgmine karikavõistluste eelringi mäng on laupäeval, kui sõidetakse mängima Keila korvpallikooli meeskonnaga. Kodus mängivad tartlased taas 1. oktoobril Utilitas Rapla meeskonnaga. 

Tagasi üles