Päevatoimetaja:
Richard Särk

VIDEO PROOVISÕIDUST Tartu tänavatel hakkavad vurama Euroopas ennenägematud ratastel trenažöörid (3)

Copy
Egle ja Mati Kangur sõitsid kolmapäeval Tartus Tähtvere spordipargis justkui liueldes. Aga selline vilumus nõuab siiski üksjagu harjutamist, mistõttu ei soovita nad vähemalt esimese hooga streetstrider'iga linnaliiklusesse tuisata.
Egle ja Mati Kangur sõitsid kolmapäeval Tartus Tähtvere spordipargis justkui liueldes. Aga selline vilumus nõuab siiski üksjagu harjutamist, mistõttu ei soovita nad vähemalt esimese hooga streetstrider'iga linnaliiklusesse tuisata. Foto: Margus Ansu

Liikuvusnädal saab eeloleval pühapäeval küll selleks aastaks läbi, aga tudengilinnas arendatakse jõudsalt teisigi võimalusi, et rahvast autodest välja ning rohkem liigutama saada. Uuest nädalast hakkavad Tartus vurama eriskummalised rattad, millesarnaseid pole kogu Euroopas veel nähtud.

Need streetstrider'i (eesti keeles tänavalsammuja – J. R.) nime kandvad kolmerattalised on sarnased elliptiliste trenažööridega, kuid nendega saab lihastele valu anda ka õues, mitte ei tule jõusaalis higistamas käia. Või soovi korral koduseinte vahel, kui masin pukile tõsta.

Selline kondimootoril töötav masin nõuab sõitjalt füüsilist vastupidavust ja head tasakaalu, mis on streetstrider'ite tartlastest maaletoojate, OÜ Papas omanike Egle ja Mati Kanguri sõnutsi ennekõike harjutamise küsimus.

Tagasi üles