Päevatoimetaja:
Richard Särk

Korp! Sakala alustab peagi kohtuasja keskmes oleva vana näitusemaja lammutamist

Copy
Endine raudteelaste klubi ja ERMi näitusemaja kuulub eelmisest aastast üliõpilaskorporatsioonile Sakala, mis laseb hoone lammutada.
Endine raudteelaste klubi ja ERMi näitusemaja kuulub eelmisest aastast üliõpilaskorporatsioonile Sakala, mis laseb hoone lammutada. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Pea kaheksa aastat tühjana seisnud Eesti Rahva Muuseumi (ERM) endine näitusehoone Kuperjanovi tänaval lammutatakse. Hoone omanik üliõpilaskorporatsioon Sakala plaanib selle asemele ehitada uue maja, kuid selle sisu jääb veel saladuseks.

Ajal, mil Tartu maakohus vaeb, kas korporatsiooni Sakala kuuluv ärimees Parvel Pruunsild ja Tartu endine abilinnapea Priit Humal mängisid Kuperjanovi 9 maja korp! Sakalale kätte ebaausal teel või mitte, jätkab üliõpilaskorporatsioon ERMi endise näitusemaja, vanematele tartlastele ka raudteelaste klubina tuntud krundi arendamist.

Tartu linnavalitsus on väljastanud loa Kuperjanovi 9 hoone lammutamiseks. Korp! Sakala vilistlaskogu esimees Martin Kreutzberg sõnas, et lammutusega on soov pihta hakata sel sügisel. 

Tagasi üles