Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kultuurkapital jagab toetusi huvihariduse tublimatele ning spordi- ja kultuuriüritusteks

Copy
Esimese poolaasta ühe suurima toetuse sai Tamme kool üle-eestilise koolilaulu konkursi korraldamiseks, mida peeti ka mullu.
Esimese poolaasta ühe suurima toetuse sai Tamme kool üle-eestilise koolilaulu konkursi korraldamiseks, mida peeti ka mullu. Foto: Sille Annuk

Tartu kultuurkapital kuulutas välja kaks konkurssi, mille võitjad saavad rahasüsti, et korraldada kultuuriüritusi või jätkata kõrge lennuga õpinguid huvikoolis. 

Ühe toetuse puhul on tegu Tartu kultuurkapitali kõrge lennu stipendiumiga, teine on poolaastakonkurss.

Kõrge lennu stipendium 

Kõrge lennu stipendiumi saavad Tartus tegutsevad huvikoolid ning Heino Elleri muusikakool taotleda 15. oktoobrini, et toetada oma koolis õppivate 12–19-aastaste andekate tartlastest õpilaste arengut.

Tartu linna ja Tartu kultuurkapitali koostöös välja antavat kõrge lennu stipendiumi makstakse loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia, muusika, kunsti, tantsukunsti ja üldkultuuri valdkonnas.

Stipendiumi saab taotleda Eesti hariduse infosüsteemis registreeritud huvikool, mille registrijärgne aadress on Tartus või millel on Tartus püsiv tegutsemiskoht, ning Heino Elleri muusikakool oma noorteosakonna õppurile, kelle elukohana on rahvastikuregistrisse kantud Tartu ja kes on stipendiumi kasutamise aastal 12–19-aastane. Välja antakse kuni kolm 2000-eurost stipendiumi.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb Tartu kultuurkapitalile esitada vormikohane avaldus, mille statuudi leiab kultuurkapitali kodulehelt

Algas ka poolaastakonkurss

Lisaks ootab Tartu kultuurkapital 2. oktoobrini taotlusi isikute loome-, haridus-, teadus- ja sporditegevuseks ning kultuuriürituste korraldamise toetuse saamiseks. Kokku läheb valdkondade peale jagamisele kuni 30 000 eurot, mis on eraldatud Tartu linna eelarvest. 

Üksikisikud saavad nõutada stipendiumi loome- ja sporditegevuseks ning täiendkoolituseks. Stipendium on mõeldud loomeisikutele eesmärkide saavutamiseks ja sportlastele sportlike võimete arendamiseks ning erialaseks enesetäiendamiseks ja teadustegevuseks.

Kollektiivid võivad taotleda rahalist abi konkurssidel, festivalidel ja võistlustel osalemiseks. Mittetulundusorganisatsioonid võivad taotleda toetust koolituste ja kultuuriürituste korraldamiseks. Toetuste eesmärk on soodustada kultuurilist mitmekesisust Tartus.

Füüsilised ja juriidilised isikud saavad taotleda vastavalt stipendiumi või toetust tegevustele, mis toimuvad ajavahemikul 1. november 2024 kuni 30. aprill 2025. Tegevused peavad toimuma Tartus või olema muul viisil Tartuga seotud. Konkursi raames ei toetata Tartu linna eelarvest rahastatavate asutuste põhitegevust ja juba Tartu linna poolt toetatud projekte.

Poolaastakonkursi täpsema info leiab kultuurkapitali kodulehelt

Tagasi üles