Päevatoimetaja:
Richard Särk

Esimene klubikultuurifestival aitab mõtestada ööelu kihte

Copy
Mõte klubikultuurifestival rahvamuuseumis korraldada tuli ERMi teadurilt Karin Leivategijalt (keskel). Unda festivali peakorraldaja Elena Natale (paremal) ja loovprodutsent Jessie Dymond Barber (vasakul) haarasid uudsest, ent huvitavast asukohast kohe kinni.
Mõte klubikultuurifestival rahvamuuseumis korraldada tuli ERMi teadurilt Karin Leivategijalt (keskel). Unda festivali peakorraldaja Elena Natale (paremal) ja loovprodutsent Jessie Dymond Barber (vasakul) haarasid uudsest, ent huvitavast asukohast kohe kinni. Foto: Margus Ansu

Homme algab ERMis klubikultuurifestival unda, mis ühendab elektroonilise tantsumuusika ööelu võludele ja valudele keskenduva kultuuriprogrammiga. Festivalil saab tantsida nii välis- kui ka kodumaiste plaadikeerutajate rütmide saatel ning osaleda klubi­skeenet käsitlevates töötubades ja loengutel. Teiste seas arutleb ööelu üle ka Šoti menukirjanik Irvine Welsh.

Et klubisid seostatakse tihti alkoholi, uimastite ja muu pahelisega, üritab unda esile tõsta lõbustuskohtade unustatud sotsiaalset ja kultuurilist väärtust. «Üks osa festivalist on pidu ja tants. Teine keskendub aga seda ümbritsevale rikkalikule kultuurielule,» rääkis peakorraldaja ja Tallinnas asuva teknoklubi Hall kaasasutaja Elena Natale. «Meie eesmärk on minna ööelukultuuriga süvitsi ning näidata, kui inimlik ja oluline on selline ühine liikumine, tants ja tunnetus.»

Baltikumi esimene klubikultuurifestival on eriline ka tavatu asukoha poolest. Kuigi ERMi teaduri ja näituse «Kellele kuulub öö?» peakuraatori Karin Leivategija mõte festival just nimelt rahvamuuseumis korraldada tuli korraldajatele paraja üllatusena, oli unda meeskond sellega aga kohe päri, meenutas Natale.

Tagasi üles