Päevatoimetaja:
Richard Särk

Eesti moodsaima kooli ümbruses pole kõnniteid

Copy
Kuigi kooliaasta on kestnud juba kaks ja pool nädalat, käib Tõrvandis Tehnopargi teel alles aktiivne kõnnitee-ehitus. Nii lastel kui ka tervisesportlastel tuleb liikuda masinate ja killustikuhunnikute vahel või lipata üle põllu.
Kuigi kooliaasta on kestnud juba kaks ja pool nädalat, käib Tõrvandis Tehnopargi teel alles aktiivne kõnnitee-ehitus. Nii lastel kui ka tervisesportlastel tuleb liikuda masinate ja killustikuhunnikute vahel või lipata üle põllu. Foto: Margus Ansu

Kooliaasta alguses avas Kambja vald Tõrvandis pidulikult uue koolimaja, mida nii mõnigi on nimetanud Eesti moodsaimaks. Kuid osale seal õppivate laste vanematele valmistab tuska, et sugugi mitte kõigist ümbruskonna uutest elamukvartalitest ei vii kooli juurde turvalist kõnniteed.

Tõrvandi koolist linnulennult paarisaja meetri kaugusel asuv Aasa elamurajoon koosneb mitmekümnest majast, kus elavad ka koolilapsed. Üks võimalus sealt kooli minna on üle põllu, mis arusaadavalt pole mõeldav terve kooliaasta vältel. Teine võimalus on liikuda käimasoleva teeremondiala kõrvalt, mis nõuab ebamugavat ukerdamist ligi kahe kilomeetri pikkusel lõigul.

«Mis toimub vallaametnike peades? Kas tõesti peab üks inimene seal hukka saama, enne kui see turvaliseks tehakse,» küsis Tartu Postimehelt üks kohalik lapsevanem, kes palus kodu- ja koolirahu huvides ajalehes oma nime mitte trükkida. Ta pole ainus nuriseja, mitmed inimesed on sama murega ka vallavalitsuse poole pöördunud, kinnitas Kambja valla majandusosakonna juhataja Ülo Plakso.

Tagasi üles