Päevatoimetaja:
Richard Särk

Poolteisest miljonist kakakotist jääb Tartu jalutajatele väheks

Copy
Tartu linnapuhastuse peaspetsialistil Madis Tammeorul on kabinetti aastatega tekkinud võrdlemisi suur kollektsioon koerakakakotte.
Tartu linnapuhastuse peaspetsialistil Madis Tammeorul on kabinetti aastatega tekkinud võrdlemisi suur kollektsioon koerakakakotte. Foto: Sille Annuk

Esimesed koerte väljaheidete kastid paigaldati Tartusse 2003. aastal. Järgemööda on neid lisatud ja nüüdseks on need olemas kõikides linnaosades. Ometi pole tegemist heakorravaldkonnaga, milles arenguruumi ei jaguks.

Käesolevaks aastaks tellis linnavalitsus kastide juurde 1,5 miljonit kilekotti. Järgmiseks aastaks on kavas tellida neid juba kaks miljonit, sest koeraomanikud on kahekümne aastaga õppinud neid kasutama.

Spetsiaalsed koerte väljaheidete kogumiseks mõeldud kastid, mille küljest on võimalik võtta tasuta kott, on üpris tavapärased üle Euroopa. Pikaaegsel Tartu linnapuhastuse peaspetsialistile Madis Tammeorule on kolleegid reisidelt kaasa toonud näidiseid seesugustest kottidest. Kokku on neid linnaametniku kabinetis neljakümne ringis, suurem osa neist on plastist, aga leidub ka näiteid biolagunevatest materjalidest.

Tagasi üles