Päevatoimetaja:
Richard Särk

Sügisel rongiga Riiga ei saa, lootus terendab kevadel (10)

Copy
See rong sõitis teisipäeval Tartust Valka. Uue plaani järgi võiks rongid Läti rööbastele pääseda kevadel.
See rong sõitis teisipäeval Tartust Valka. Uue plaani järgi võiks rongid Läti rööbastele pääseda kevadel. Foto: Margus Ansu

Valitsus andis nõusoleku eraldada riiklikule reisirongifirmale Elron järgmise aasta eelarvest kaks miljonit eurot, et avada kauaoodatud rongiliin Tartu ja Riia vahel. Kui plaan jääb vett pidama, võiks liin käiku minna kevadel.

Elron andis eelmisel nädalal teada, et on esinenud tõrkeid siinsete Stadler Flirti reisirongide ehk nn porgandite sertifitseerimisel Läti raudteedel – seetõttu kukkus läbi esialgne mõte panna Riia rong käima tänavu oktoobris. Teisipäevasel istungil andis valitsus teada, et uue liini tarvis on plaanis eraldada kaks miljonit eurot ning Elroni esindajad on väljendanud lootust, et reisirongid hakkavad Tartu ja Riia vahet tõepoolest sõitma järgmise aasta kevadel.

Esialgne töökava näeb ette, et praegust Tallinna-Tartu-Valga rongiliini pikendatakse Riiani. Ehk kui praegu ööbib Tallinna-Tartu-Valga rong Valgas, siis Riia liini käimapanekul sõidab Elroni rong Riiga, on ööd seal ning alustab hommikul tagasisõitu. See tähendaks, et Tartust Riiga läheks üks rong päevas.

Tagasi üles