Päevatoimetaja:
Richard Särk

Olev Raju: igavesti elus Lenin

Olev Raju
Olev Raju Foto: Kristjan Teedema

Vanem põlvkond õppis hoolega nii eesti kui vene keeles laulma igavesti elavast Leninist, kelle peale võis alati loota. Nüüdseks on see igavesti elav Lenin õnneks kolinud ajaloo prügikasti. Et ta hoiab senini kinni mingit osakest minu mälu mahust, ei ole probleem.

Uskusin, et rohkem selliseid igavesti elavaid minu teele ei sattu, kuid suureks üllatuseks on selle lipu üles tõstnud Nor­stat, kelle arvates igavesti elab mitte Lenin, vaid Aadu Must. Iga vähegi poliitikaga kursis inimene teab, et Aadu on üle aastat mulla all. Aga kui Norstat küsib selle aasta aprillis ja mais, et kas kavatsen Aadu Musta poolt hääletada, siis ilmselt temani see fakt pole jõudnud. Ja tegu pole juhusliku näpuveaga: viimastes küsitlustes on kokku kümme korda figureerinud Aadu nimi.

Minule igatahes tekitas see fakt mõrkja mulje USAs liikuvast jutust. Seal küsitakse: kuhu tööle saamiseks piisab, kui sinu IQ on kingnumbrist suurem? Armees rividrilli tegevaks seersandiks, on vastus. Igatahes, kerkib küsimus, kas uuringufirma esitab oma töötajatele IQ-alaseid nõudmisi. Kui jah, siis kui kõrgeid?

Tagasi üles