Päevatoimetaja:
Richard Särk

Ligi kolmveerand miljonit! Bigbank toetab Tartu võrkpalliklubi rekordilise summaga

Copy
Pressikonverentsi üks keskne sõnum oli, et Bigbank Tartu eesmärk on läbi lüüa ka eurosarjas. Need mängud alles ootavad ees, hooaega alustas meeskond aga Balti superkarika võitmise ning uue rahasüstiga Bigbankilt.
Pressikonverentsi üks keskne sõnum oli, et Bigbank Tartu eesmärk on läbi lüüa ka eurosarjas. Need mängud alles ootavad ees, hooaega alustas meeskond aga Balti superkarika võitmise ning uue rahasüstiga Bigbankilt. Foto: Margus Ansu

Võrkpalliklubi Bigbank Tartu korraldas enne uue hooaja algust pressikonverentsi. Spordiklubi Duo ja klubi pikaaegne nimitoetaja Bigbank avalikustasid seejuures järgmiseks kolmeks aastaks sõlmitud sponsorilepingu, mille maht võib kerkida kuni 762 500 euroni.

Tegemist on rekordilist toetussummat sisaldava sponsorilepinguga nii Tartu võrkpalli kui Eesti spordi jaoks, tutvustas spordiklubi Duo mänedžer Hendrik Rikand. Ühtlasi sai Bigbankist nüüd kõige kauem ühe klubi nimisponsoriks olnud toetaja.

Viimati pikendati lepingut 2021. aastal, mil kolme aasta peale mõeldud summa oli 500 000 eurot. Toona nimetati sedagi rekordiliseks tehinguks.

Oleneb eurosarjast

Panga ja spordiklubi ühine tee on kestnud kümme aastat, kui võtta arvesse ka nüüd kolmeks aastaks sõlmitud leping. Bigbank Eesti juht Jonna Pechter andis Tartu ülikooli spordihoones peetud pressikonverentsil märku, et soov on koostööd jätkata ka edaspidi.

Uus leping tähendab seda, et nii meeskond, naiskond kui noorte koosseisud hakkavad uuel hooajal kandma Bigbank Tartu nime.

Välja hõigatud 762 500 eurot on aga maksimaalne summa, mis võrkpalliklubil on kolme aasta jooksul võimalik Bigbankilt saada. Asjaomased inimesed selgitasid ühiselt, et summade eraldamine sõltub nii kodumaisest, kuid meeskonna puhul ennekõike eurosarja edust. «Ütleme, et eurosarjas iga aasta teise ringi jõudmine on juba see, mis selle kätte toob,» täpsustas Rikand.

Hooajale vastu lootusrikkalt

Tänavu ootab Bigbank Tartu meeskonda ees kolmanda taseme eurosari CEV Challenge Cup, mis algab nende jaoks koduväljakul 16. oktoobril. Milliseid võistlusi peetakse aga tuleval kahel aastal, selgub jooksvalt. Teisisõnu pole kuluread kivisse raiutud, tõdes omakorda Pechter.

Tartu klubi läheb algavale hooajale vastu lootusrikkalt, sest meeskonda kuulub mullusest kaks korda enam professionaale. Vähetähtis pole seegi, et hiljuti pandi Balti superkarikal paika peamine kodumaine rivaal Selver/Taltech.

Balti superkarika võitmine polnud algul tartlastele eesmärk, rääkis meeskonna peatreener Alar Rikberg. Ta selgitas, et Lätti mindi Selver/Taltechi ja Jekabpils Lušiga nii-öelda treeningmänge pidama ning taktikaid ja mängijaid proovile panema. 

«Saali astudes nägime, et me ei lähe hooajaeelsele kontrollturniirile, vaid korralduslikus mõttes ... ütleksin niipidi, et olime sellises kohas, mis ei jäänud sammugi alla EM-turniirile,» jätkas Rikberg. «Enne esimest mängu rääkisin ka meestele, et sorry, aga meie plaanid on muutunud – kui me tulime siia plaaniga harjutada ja proovida kõigile mänguaega jagada, siis nüüd on meie eesmärk see asi ära võita.»

Olulisem on ees

Mängud õnnestusid geimigi kaotamata ning karikas toodigi koju. Kuid nii Alar Rikberg kui ka Hendrik Rikand andsid mõista, et olulisemad mängud ootavad alles ees.

Tähtsad mängud algavad Cronimeti liiga algusega 29. septembril ning veelgi olulisem on hea vorm saavutada 16. oktoobriks, mil koduväljakul stardib tugevuselt kolmanda taseme eurosari CEV Challenge Cup, kus loodetakse viimaks jõuda kolmandasse ringi. Seejärel ootab talvel Aadu Luukase karikasari, kevadel aga Eesti meistrivõistlused.

Naiskonnal Tartu Ülikool / Bigbank algab hooaeg kontrollmängudega septembri lõpus Riias. Hendrik Rikand ütles, et ka naiste sats on tänavu hästi komplekteeritud. Näiteks liitusid Andrei Ojametsa juhendatava koosseisuga noored koondislased Janelle Leenurm ja Nora Lember.

Tagasi üles