Päevatoimetaja:
Richard Särk

PÄÄSTJATE NÄDALALÕPP Heinapallid pandi põlema, tõukeratas süttis ise

Copy
Päästjatele paistis, et heinapallid olid Õuna külas põlema süüdatud.
Päästjatele paistis, et heinapallid olid Õuna külas põlema süüdatud. Foto: Sander Ilvest

Möödunud nädalavahetusel tuli päästjatel tegeleda muu hulgas ka põlema pandud heinapallide, tuld võtnud tõukeratta ja hooletute lõkketegijatega. Punane kukk käis ka keldris.

Laupäeva pärastlõunal teatati häirekeskusele, et Jõgeva vallas Õuna külas põlevad põllul heinapallid. Kohale saabunud päästjad leidsid eest kolm suitsevat heinapalli, mis tundusid põlema süüdatud olevat, vahendas päästeameti kommunikatsiooniosakond.

Inimesed tuli evakueerida

Reedel said päästjad teate tulekahjust Kambja vallas Räni alevikus. Tehnoruumi laadima pandud tõukeratas oli põlema süttinud ning suits levis läbi ventilatsiooni tubadesse. Tööle käivitus ka suitsuandur, tänu millele märkasid elanikud ohtlikku olukorda kiiresti ja tulekahju saadi pulberkustuti abil kontrolli alla. Päästjad kontrollisid kõik eluruumid ohutuse tagamiseks üle ning edasist ohtu ei olnud.

Sama päeva õhtul juhtus Põltsamaa vallas Tõrenurme külas liiklusõnnetus, kus sõiduk sõitis teepiirdesse. Õnnetuse põhjustas juhipoolse ratta purunemine. Kiirabi vaatas autos olnud täiskasvanu ja kaks last üle ning üks lastest viidi tervise kontrollimiseks haiglasse. Päästjad asusid suuremaid rehvi- ja autotükke teelt ära korjama, et liiklust kiiresti taasavada. Autole tuli järele treiler.

Reedel tuli päästjatel võtta ette teekond Jõgeva valda Painkülla, sest kahekorruselise hoone koridor oli suitsu täis ning teataja sõnutsi põles midagi hoone keldrikorrusel. Päästjad asusid evakueerima inimesi ning suitsusukelduslüli sisenes samal ajal keldrisse tulekollet likvideerima. Kiirabi tegeles nelja kannatanuga, kes õnneks haiglaravi ei vajanud. Päästjad tõid majast välja ka kassi, kes omanikule üle anti. Eluhoone ventileeriti, kuna maja õhus oli tugev vingusisaldus. Mis põhjusel tulekahju tekkis, päästjatele esialgu selge ei ole.

Lõke kiskus ohtlikuks

Laupäeva esimestel minutitel helistati häirekeskusse Tartust Hurda tänavalt, kus kahekorruselise hoone keldrist tuli musta suitsu. Inimesed olid majast väljunud. Päästjad avastasid, et tulekahju oli alguse saanud sauna eesruumist, kuid mis täpsemalt selle põhjustas, esialgu teada ei ole. Päästjad likvideerisid põlengu kella 01.42ks ning omanikud jäeti ruume tuulutama. 

Ööl vastu pühapäeva teavitasid murelikud naabrid, et Peipsiääre vallas Nõva külas on tehtud lõke hoonele liiga lähedale ning see võis põlema süttida. Päästjad nentisid, et tõepoolest oli lõke ohtlikult hoone ligiduses, ning kustutasid selle. Inimestele selgitati ka tuleohutustõdesid.

Eile enne kella kuut helistati häirekeskusse Rõngu alevikust, kus inimene tegi lõket ning põletas seal plastmassi ja prügi. Sellest leviv mürgine suits segas teisi elanikke. Rõngu vabatahtlikud päästjad kustutasid lõkke ning andsid info keskkonnaohtlikust lõkkest edasi keskkonnainspektsioonile.

Tagasi üles