Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Talgulised koristavad Emajõe kallastelt suitsukonid ja taara, vetsupaber jääb puutumata

Copy
Laevajuht Jüri Ummik käib iga aasta Emajõe kaldaid prügist puhastamas. Nii ka tänavu, mil jõe kallastelt korjati koos kolleegiga kokku pudelid ja suitsukonid.
Laevajuht Jüri Ummik käib iga aasta Emajõe kaldaid prügist puhastamas. Nii ka tänavu, mil jõe kallastelt korjati koos kolleegiga kokku pudelid ja suitsukonid. Foto: Sille Annuk

Suitsukonid, taara ja kilekotid on vaid osa prügist, mille talgulised täna Emajõe kallastelt kokku korjasid. Paadiga mööda jõge kulgedes ja siin-seal kalda äärde tõmmates leiti sodi omajagu. Ka oli jõe kaldal lõkete ning keha kergendamise jääke. 

Iga aastaga on prügi üha vähem, kinnitas üks talgulistest, laevajuht Jüri Ummik. Juba neljandat aastat järjest käib ta koos väikese seltskonnaga Emajõe kaldaid korrastamas. Täna oli kaasas ka laeva Signild kapten Andrus Tork.

Kui suitsukonid, taara ja muu prügi saab kokku korjatud, siis vetsupaber jääb loodusesse. Ka söestunud lõkkeasemed jäävad koristamata. Nii kustutatud lõkked kui muu prügi jätavad endast maha peamiselt kalamehed.

Tagasi üles