Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartu–Riia rongiliiklus lükkub teadmata ajaks edasi (4)

Copy
Et Tartu–Riia rongiühendus käima lükata, on esmalt vaja lõpule viia reisirongide sertifitseerimine Läti raudteel. Seejärel tuleb valitsuselt saada lisaraha, et rongid kahe linna vahet ka päriselt sõitma hakkaksid.
Et Tartu–Riia rongiühendus käima lükata, on esmalt vaja lõpule viia reisirongide sertifitseerimine Läti raudteel. Seejärel tuleb valitsuselt saada lisaraha, et rongid kahe linna vahet ka päriselt sõitma hakkaksid. Foto: Sille Annuk

Esialgse plaani kohaselt pidi Elron Tartu ja Riia vahelise rongiliini avama oktoobris. Nüüd lükkub see aga teadmata ajaks edasi, sest Eestis kasutatavate Stadler Flirti rongide sertifitseerimine Läti raudteel võtab oodatust kauem aega. 

«Lisaks sertifitseerimisele peame ära ootama ka eelarveläbirääkimiste tulemused, sest praegu on vahendeid eraldatud vaid Tartu–Riia rongiliini käivitamise ettevalmistamiseks,» sõnas Elroni juhatuse liige Märt Ehrenpreis. «Kui valitsus otsustab rahvusvahelist liini rahastada, saab rääkida ka täpsemalt rongiliini käivitamise ajakavast. Seni jätkame ettevalmistusi.»

Praegu katsetavad Läti sertifitseerijad veeremit Eesti raudteel, lähinädalatel on kavas Valgas katsetada ka rongi ühilduvust Läti vastvalminud raudteesidevõrguga. Ehrenpreis avaldas lootust, et oktoobri jooksul võiks saada tehtud ka katsesõidud Läti raudteel.

Tagasi üles