Päevatoimetaja:
Richard Särk

Reedene rõõm Mika Keränen läheb kitsukesse orgu läbi teetruubi, sest sinna läheb ka salaselts

Copy
Mika Keränen (50) tutvustab oma uusima raamatu «Pruudirööv» tegevuskohti maaülikooli peahoone juures sillal, mis viib üle Tähtvere oja.
Mika Keränen (50) tutvustab oma uusima raamatu «Pruudirööv» tegevuskohti maaülikooli peahoone juures sillal, mis viib üle Tähtvere oja. Foto: Kristjan Teedema

Mika Keräneni lasteraamatute sarjas, mille peategelased kuuluvad kergemaid kuritegusid uurivasse Rampsu salaseltsi, on jäädvustatud paljud Tartu paigad ja hooned ning tegelikud sündmused. Selle poolest ei ole erand ka värskeim sama sarja raamat «Pruudirööv». Miks nii? Et kirjanik ja ajakirjanik on vanad tuttavad, tegime intervjuu sinatamisi.

«Pruudiröövi» alguses liiguvad mõned peategelased, kelle hulka kuulub ka Prantsuse buldog Mati, Supilinnas Marja tänava treppidest üles Tähtvere parki ja puhkavad jalgu maaülikooli peahoone lähedal. Rampsu salaseltsi lapsed elavad Supilinnas. Milline on sinu kui kirjaniku silmis nende kodulinnaosa?

Ma olen kõvasti vaeva näinud, et luua sarja kirjutamisel üleminekuühiskonna keskkond. Iga raamatu puhul on vaja nuputada, kuidas seda teha, ja ma olen ümbruskonna kirjeldamisega ise jäänud rahule. Kui mõelda, mis ajas Rampsu salaseltsi raamatute tegevus toimub, siis võibolla tunnevad iga põlvkonna lugejad, et see kõik toimub nüüd, sellel aastal, kui inimene loeb seda raamatut. Aga samas hakkas sari ilmuma juba väga ammu, «Pruudirööv» on 12. raamat.

Tagasi üles