Päevatoimetaja:
Richard Särk

Rekajuhid tikuvad piirangutest hoolimata kesklinna (4)

Copy
Teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski selja tagant paistab uus Muuseumi tee ringristmik, mis viib peatselt avatavale Põhja puiesteele. Just sealtkaudu peaks hakkama raskeveokid edaspidi liikuma.
Teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski selja tagant paistab uus Muuseumi tee ringristmik, mis viib peatselt avatavale Põhja puiesteele. Just sealtkaudu peaks hakkama raskeveokid edaspidi liikuma. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus piiras 2020. aastal kesklinnas raskeveokite liiklust, sest need tekitavad liigset müra, on ohtlikud ja lõhuvad teekatet. Et probleem pole päriselt lahenenud, loodavad linnajuhid nüüd, et peagi avatav Põhja puiestee läbimurre meelitab rekad tiheasustusega kvartalitest eemale.

Püüame teha nende elu linnas nii ebamugavaks, et autojuhid valiksid pikema, ent kiirema marsruudi, rääkis linnavalitsuse linnamajanduse osakonna teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski. Praegu on tänavatele kehtestatud erinevad massipiirangud, millest kinnipidamist politsei aeg-ajalt ka kontrollib. Nii näiteks on Supilinnas mitmel tänaval kaheksa tonni piirang, Kroonuaia tänaval aga 18 tonni piirang.

Otse arestimajja

Tagasi üles