Päevatoimetaja:
Richard Särk

Eesti 200 jäi ühe asutajaliikme võrra vaesemaks (8)

Copy
Nortali asutaja Priit Alamäe lahkus erakonnast Eesti 200.
Nortali asutaja Priit Alamäe lahkus erakonnast Eesti 200. Foto: Silver Gutmann

Ettevõtja ja üks Eesti 200 asutajaliikmetest Priit Alamäe teatas erakonnast väljaastumisest täna, 12. septembril 2024, kuna tunneb, et olles samal ajal erakonna liige, ei ole tal ettevõtjana võimalik panustada ideedega ilma, et seda saadaks vandenõuteooriad.

Priit Alamäe selgitas, et hakkas kuus aastat tagasi koos mõttekaaslastega erakonda tegema, et tuua uut perspektiivi ja ideid Eesti poliitikasse.

«2. mail 2018 avaldatud Eesti 200 manifest on endiselt väga aktuaalne ja erakonna missioon on Eesti ühiskonnas jätkuvalt õige ja vajalik. Mul on hea meel, et uueks esinaiseks on valitud Kristina Kallas ja soovin nii talle kui kõikidele erakonnaliikmetele jõudu Eesti 200 edasiviimisel,» ütles ta.

Ta lisas, et on otsustanud erakonnast välja astuda, sest isiklikus plaanis tunneb ta, et ettevõtjana ei ole tal võimalik ühegi erakonna kaudu panustada ideedega või omada positiivset mõju Eestile ilma, et seda saadaks vandenõuteooriad, mis mõjuvad häirivalt ja väsitavad.

«Tunnen, et on mõistlik hoida tähelepanu oma põhitegevusel ehk ettevõtlusel,» sõnas Alamäe.

Eesti 200 juhi Kristina Kallase sõnul on Priit Alamäe on olnud Eesti 200s selle loomise esimesest päevast ning üks peategelastest erakonna kujunemisloos.

«Kolm nädalat tagasi helistas Priit ja rääkis oma otsusest, et ta ei saa juhtida äri olukorras, kus ühiskonnaelus aktiivseks olemine segab äri väga tugevasti. See on kahju Eesti 200-le, aga tegelikult kogu Eestile, et väga edukad ettevõtjad peavad oma äri ja töötajate kaitseks ühiskondlikus elus aktiivsest osalemisest loobuma. Me soovime, et ettevõtjad ja oma ala eksperdid osaleksid poliitikas, aga Eestis on viimastel aastatel kujunenud suhtumine, et ettevõtjad on vaid omakasu peal väljas. See suhtumine teeb meile kõigile kahju. Priit jääb Eesti 200 maailmavaate toetajaks,» kommenteeris Kallas.

Priit Alamäe on IT-firmat AS Nortal juhtinud juba üle 20 aasta, lisaks on ta Tartu Ülikooli kliinikumi Lastefondi üks asutajaid.

Märksõnad

Tagasi üles