Päevatoimetaja:
Richard Särk

Terviseameti Lõuna regiooni juht: nakkushaiguste vastu vaktsineerimine on lastele ohutum kui nende läbipõdemine

Copy
Riikliku immuniseerimiskava eesmärk on tagada laste ja noorukite õigel ajal vaktsineerimine, mistõttu on kõik kavas ette nähtud vaktsiinid tasuta.
Riikliku immuniseerimiskava eesmärk on tagada laste ja noorukite õigel ajal vaktsineerimine, mistõttu on kõik kavas ette nähtud vaktsiinid tasuta. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Terviseameti Lõuna regiooni juht Krista Juhanson paneb lapsevanematele südamele, et uue kooliaasta alguses tuleks koos perearsti või -õega üle vaadata oma laste vaktsineerimise seis ja teha esimesel võimalusel vajalikud vaktsiinid.

Lapse koolieelne vaktsineerimiskalender sisaldab kaitset 12 nakkushaiguse vastu. Enne esimesse klassi minekut peaks tehtud olema vaktsiin, mis kaitseb difteeria, teetanuse, läkaköha ja lastehalvatuse vastu. Samuti peaks laps olema saanud kooli alguseks kaitse ka leetrite, mumpsi ja punetiste vastu.

«Mitmed nakkushaigused võivad olla väga raskete tagajärgedega – vaktsineerimine on tõhusaim ja kättesaadavaim viis oma last ja kogukonda nende haiguste eest kaitsta,» tõdes Juhanson. «Teatud haigused, mille vastu on võimalik vaktsineerida, on ohtlikud just väikelastele ning vaktsineerimine aitab vältida nii rasket haigestumist kui ka tüsistuste teket. Vaktsineerimine on alati ohutum kui haiguse läbipõdemine.»

Tagasi üles