Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kapsaveini meister: tegemise ajal oli tuba peeruhaisu täis, aga tulemus sai üllatavalt maitsev (1)

Copy
Kapsafestivali korraldusmeeskonna liikmed Arne Tegelmann (keskel), Janne Karu (vasakul) ja Kristi Neare näitavad, mida kõike laupäeval muuseumihoovis näha ja proovida saab. Kes tahab, mekutab kapsaveini, proovida ja näha saab nii päriskapsast kui ka butafoorseid kapsapäid.
Kapsafestivali korraldusmeeskonna liikmed Arne Tegelmann (keskel), Janne Karu (vasakul) ja Kristi Neare näitavad, mida kõike laupäeval muuseumihoovis näha ja proovida saab. Kes tahab, mekutab kapsaveini, proovida ja näha saab nii päriskapsast kui ka butafoorseid kapsapäid. Foto: Eili Arula

Sel laupäeval saab Palamuse muuseumi hoovis näha igasugu kapsaid: peakapsaid, nuikapsaid, lehtkapsaid ja isegi kapsaks loetud raamatuid. Sündmusel valitakse jõmakas kapsas ning saab proovida kapsast valmistatud igasugu roogi ja jooke, sealhulgas ka kapsaveini. 

Palamuse muuseumipere kutsus ellu kapsale pühendatud festivali ehk Kapsafesti, Oskar Lutsu näidendi «Kapsapea» auks. Selle tuntud teose ilmumisest möödus mullu 110 aastat. Et ka kirjanik Luts oli omajagu krutskeid täis, siis tänavu, mil näidendi ilmumisest möödub 111 aastat, oli paslik ellu kutsuda kapsast au sees hoidev festival.

Mõte kapsafestivali korraldada tekkis Palamuse muuseumirahval juba ammu, kuid päriselt kasvama sai see pandud tänavu kevadel koos mitmete kapsataimedega, mis nüüd muuseumihoovis pead kannavad, selgitas Palamuse muuseumi direktor Arne Tegelmann.

Tagasi üles